Окупована Луганщина щомісячно отримує від України електрики на 150 млн й за значну частину не платить

Неконтрольовані владою України райони Луганської області щомісяця отримують з об'єднаної енергосистеми (ОЕС) електроенергію на суму 140-150 млн грн, а розраховуються лише на 50 млн грн.

Про це повідомив генеральний директор "Луганського енергетичного об'єднання" Володимир Грицай, передає БізнесЦензор.

"На неконтрольовану сторону по перетоку надходить з контрольованої території електроенергія вартістю близько 140-150 млн грн. Те, що ми там ціною величезних зусиль можемо збирати, і збираємо, це близько 50 млн грн на місяць. Вони надходять в Ощадбанк на рахунок зі спеціальним режимом використання від українських підприємств, які діють там. Плюс-мінус - буває і від 10 млн грн, а буває і 60-70 млн грн, буває 80 млн грн "вистрілить", - сказав він.

Грицай уточнив, що на неконтрольованих територіях є ряд великих боржників, серед яких - підприємства групи ІСД і ДТЕК.

Співрозмовник агентства додав, що спроби обмежувати електропостачання в неконтрольованих Україною районах Луганської області не мали успіху.

"Один раз вийшло відключити шахту підприємства "Свердловантрацит" і ряд об'єктів соціально-культурного призначення (котельню і адмінбудинок). Чим це закінчилося? Це закінчилося приходом співробітників так званого МГБ ЛНР. Запросили начальників Свердловського і Краснодонського РЕМ, провели з ними кількагодинну "бесіду", - сказав він.

Грицай додав, що ЛЕО продовжує в рамках українського законодавства видавати попередження боржникам, однак більше нічого зробити не в силах.

луганщина. економіка сепаратизм

Знак гривні
Знак гривні