США: основний суперник патологічного брехуна Трампа серед республіканців вибув з президентських перегонів

Схоже, від Республіканської партії таки піде Дональд Трамп. Сенатор від штату Техас, республіканець Тед Круз оголосив про завершення своєї передвиборчої кампанії у президенти США. Про це він заявив у своїй промові після поразки мільярдерові Дональду Трампу на праймеріз у штаті Індіана.

"Я казав, що продовжуватиму боротьбу за номінацію доти, доки є очевидна дорога до перемоги. Сьогодні із сумом маю сказати, що ця дорога закрита", - заявив пан Круз, якого цитує ВВС.

Нині у Сполучених Штатах тривають внутрішньопартійні голосування у Республіканській і Демократичній партіях за те, хто представлятиме політсили на виборах у листопаді цього року.

Серед республіканців Тед Круз був основним суперником нью-йоркського бізнесмена Дональда Трампа. Він регулярно займав другі місця на республіканських праймеріз. З виходом техаського сенатора з гонки шанси Дональда Трампа отримати номінацію на посаду президента від республіканців стали практично абсолютними.

Перед тим, як оголосити про свій вихід із передвиборчої кампанії, пан Круз називав Дональда Трампа "патологічним брехуном", який, за його словами, не підходить на посаду президента.

У відповідь пан Трамп назвав Теда Круза "відчайдушним кандидатом, що намагається врятувати свою кампанію, яка розвалюється".

За лічені години після цього пан Круз заявив про рішення вийти із президентських перегонів, назвавши нью-йоркського мільярдера "складним, розумним суперником".

Остаточне голосування у Республіканській партії щодо кандидата у президенти США від політсили призначене на липень.

круз сша вибори трамп

Знак гривні
Знак гривні