Шустеру анулювали дозвіл на роботу в Україні. Перед цим йому нарахували 13 млн несплачених податків

Заслуженому "журналісту" України Савіку Шустеру, який має громадянство Канади та Італії, анулювали дозвіл на роботу.

Таке рішення прийняв Київський міський центр зайнятості.

Шустер назвав це рішення результатом тиску. Він прибув у Київський міський центр зайнятості, щоб отримати роз'яснення щодо анулювання дозволу.

З 2005 року почав працювати в Україні. У 2012 році отримав титул Заслужений журналіст України.

Як відомо, восени 2015 року фіскальна служба почала перевірку діяльності ТОВ "Савік Шустер студія". Згодом Шустер повідомив, що вона склала акт про порушення податкового законодавства на суму понад 13 мільйонів гривень.

31 березня 2016 року Київський міський центр зайнятості видав Савіку Шустеру дозвіл на працевлаштування в Україні, але тепер скасував його.

Комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформполітики вимагає запросити на годину запитань до уряду у п'ятницю голову Державної фіскальної служби Романа Насірова для звіту у справі щодо перевірки організації "Савік Шустер студія".

Відомий журналіст-розслідувач Юрій Ніконов нагадує, хто крім самого Шустера є співвласником студії ТОВ "Савік Шустер Студія":

• Сергій Рудьковський – молодший брат колишнього міністра транспорту Миколи Рудьковського.

• Павло Єлізаров – був заступником міністра Рудьковського.

• Олена Антонова – екс-депутатка Київради, топ-менеджер у групі Віктора Пилипишина (ТОВ «Стоїк-плюс», «Центр агропромислових технологій»)

Victor Andrusiv колишній активіст ДемАльянсу, який зараз працює заступник Голови Донецької військово-цивільної адміністрації нагадує

Вже всі забули як його (Шустера) вдало використовували регіонали для просування своїх проектів і маніпулюванням свідомістю. Як звідти не вилазили Богословська, Олійник і Королевська. Чи може не завдяки Шустеру в нас виріс Ляшко, який мав безкінечний абонемент на його ефір? Всі вже якось не звертають уваги, що бенефіси Тимошенко на його шоу зашкалили популізм в Україні.

Шустер - найбільший маніпулятор в Україні. Він за гроші або через страх, імітує дискусію, якої насправді немає. Суть у тому, що він робить топ-спікером конкретну людину, а всі інші - на підтанцьовці.
Шустер - це не свобода слова, а свобода маніпуляції.

Кому належить ТОВ "Савік Шустер Студія":

• Сергій Рудьковський – молодший брат колишнього міністра транспорту Миколи Рудьковського (‪#‎прогулянкидоПарижузмодельками‬, ‪#‎соціаліст‬)
• Павло Єлізаров – був заступником міністра Рудьковського.
• Олена Антонова – екс-депутатка Київради, топ-менеджер в групі Віктора Пилипишина (ТОВ «Стоїк-плюс», «Центр агропромислових технологій»).

За матеріалами: Детектор.Медіа, Громадське, УП.

скандал шустер змі

Знак гривні
Знак гривні