Окупаційна адміністрація Криму заборонила Меджліс

Влада анексованого Криму заборонила Меджліс кримськотатарського народу. Організацію визнали екстремістською і заборонили його діяльність в Росії.

Позов про заборону подала Наталія Поклонська, яка вважає себе прокурором Криму.

З її слів, Меджлісу заборонили користуватися всіма ЗМІ, проводити масові акції, використовувати банківські вклади і «взагалі проводити будь-яку роботу». Також, з її слів, рішення може бути оскаржене протягом місяця, - передає Громадське

Уповноважений президента України у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв написав у Facebook, що Меджліс подасть апеляцію на вирок суду.

«Після оголошення вироку всі присутні негайно покинули зал. На вулиці перший заступник голови Меджлісу Наріман Джелял пообіцяв присутнім, що члени Меджлісу подаватимуть апеляцію і шукати всі можливі шляхи для європейського суду», - написав Джемілєв.

18 квітня Міністерство юстиції РФ внесло Меджліс кримських татар до списку громадських об'єднань і релігійних організацій, діяльність яких припинена у зв'язку зі «здійсненням ними екстремістської діяльності».

У російському відомстві стверджують, що таке рішення прийняли через рішення Поклонської.

За фактом незаконної заборони Меджлісу прокуратура України порушила справу. Рада вимагає скликати Радбез ООН через заборону Меджлісу.

Лідер кримських татар Мустафа Джемілєв вважає, що заборону діяльності Меджлісу в анексованому Криму можна прирівняти оголошенню війни кримськотатарському народу.

крим росія суспільство окупація анексія репресії

Знак гривні
Знак гривні