До гри в тендери повернулися люди Януковича-Ахметова

"Старі донецькі бізнесмени" розіграли між собою 5 мільйонів на мастило для залізниці – до гри повернулись люди Януковича-Ахметова.

Про це пи шуть Наші Гроші.

Філія «Центр забезпечення виробництва» 20 квітня за результатами тендеру уклала угоду з ТОВ «Перфект трейдинг ойл» на постачання мастил на 4,88 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Замовлено мастила СПС, ПГК, РС-6 та СГС-Д. Тендерні ціни на окремі найменування залізничники не оприлюднили, що унеможливлює їх порівняння з ринковими.

Єдиним конкурентом переможця було ТОВ «Левада-ойл» з різницею пропозицій 8%.

Фірма «Перфект трейдинг ойл» зі статутним капіталом 100 тис грн. була зареєстрована в Києві у листопаді 2014 року на мешканця окупованого терористами Донецька Костянтина Єгурнова. Директором став Михайло Козиренко.

Про жодного з них немає жодних даних у відкритих джерелах як про бізнесменів. Лише Єгурнов шість років тому згадувався як хокеїст команди «Донецьк».

У ЄДРЮО вказано, що «Перфект трейдинг ойл» окрім звичайних для торговців паливом КВЕДів має також код «Дослідження кон’юнктури ринку та виявлення громадської думки».

Нагадаємо, саме через «маркетингові дослідження» та «аналіз ринку» пов’язані з «Межигір’ям» фірми провели по рахункам понад 1 млрд грн. у 2010 році, коли Віктор Янукович став президентом України. Наприклад, фірма «Вилмарк» отримала від компанії «АВК» Дмитра Сідляренка (це фіндиректор «Танталіту») 50 млн грн. за «аналітичні дослідження європейського ринку меблів у 2009-2010 роках».

Такий тип платежів дозволяє легально виводити з компаній будь-які суми грошей, оскільки маркетингові послуги не мають чіткого ціноутворення.
Фірма «Левада ойл» у тендерній документації вказала, що вона знаходиться у Бердянську Запорізької області. Однак у ЄДРЮО її юридичною адресою вказано Маріуполь Донецької області, а взагалі фірма була заснована в квітні 2014 року у Донецьку, який тоді вже знаходився під контролем сепаратистів. Засновниками є Юрій Кияшко з Кривого Рогу і киянин Андрій Гайовий.

Юрій Кияшко раніше він також був відомий як член ревізійної комісії ПАТ «Керченський металургійний комбінат» та директор ТОВ «Аврора лтд». Ці компанії контролюються структурами народного депутата від Партії регіонів Антона Пригодського та групою Януковича. Також на Кияшка було зареєстровано фірму «Карготранс» – одну з шести компаній, які за часів Януковича отримали «Укрзалізниці» монополію на послуги вантажоперевезень. На Кияшка було оформлено і фірму «Левада-палас», яка за часів Януковича регулярно вигравала підряди «Укрзалізниці» (239,91 млн грн. лише у 2012 році).

Андрій Гайовий раніше помічником нардепа від Партії регіонів Артема Синиці. Синиця також був директором департаменту внутрішнього аудиту корпорації «МПС», пов’язаної з угрупуваннями Януковича, Ахметова і Пригодського. Її очолював Володимир Козак, який при Януковичу був призначений керівником «Укрзалізниці».

Також Гайовий працював у ПАТ «Укртранслізинг», коли воно контролювалось Януковичем та Ахметовим.

ахметов залізниця янукович бізнес тендер закупівлі

Знак гривні
Знак гривні