На прокурорів, які розслідують злочини проти Майдану, відкривають карні справи

Розпочалася вже відкрита фаза наступу на останій бастіон в генпрокуратурі, який насправді щось робив для розслідування злочинів, вчинених під час Євромайдану, - пише Євромайдан СОС

Після закінчення Євромайдану усі політики (за зрозумілими винятками) били себе “копитом у груди” та говорили про важливість розслідування злочинів влади, вчинених під час протесту.

Цілий рік постмайданівські генеральні прокурори один за одним не могли дати раду та належно організувати процес розслідування. Єдиний координаційний центр фактично запрацював тільки у січні 2015 року. Тоді на Євромайдан SOS подзвонили із новоствореного управління і запросили усю зібрану нами інформацію, яку ми передали генпрокуратурі ще у березні 2014 року.

Маленьке управління спеціальних розслідувань під керівництвом Сергія Горбатюка розпочало роботу над тисячами епізодів. Без кабінетів, комп’ютерів і ксероксів два десятки людей майже “на колінці” вели “найрезонансніше розслідування часів незалежної України”.

Паралельно високопосадовці на усіх ефірах клялися рідним постраждалих у щирості та безкомпромісності своїх намірів притягнути винних до відповідальності.

Синхронізація зусиль із адвокатами Небесної сотні потрохи почала давати свої результати. І ось проти співробітників управління Сергія Горбатюка відкриваються кримінальні справи. Слідчий, який відповідав за розслідування злочинів працівників поліції, звільняється за власним бажанням.

На слідчих у справі Небесної сотні та у справах оточення Януковича тиснуть, щоб замнути справи

Сергій Горбатюк подає рапорт до керівництва Генеральної прокуратури про тиск та перешкоди слідству, яке воно, це саме керівництво, і здійснює. Службове розслідування за рапортом має закінчитися 27 квітня.

суд майдан прокуратура

Знак гривні
Знак гривні