Керівником Укрзалізниці призначили польського менеджера

Кабмін призначив поляка Войцеха Балчуна на посаду глави "Укрзалізниці".

Відповідне рішення було прийнято в ході сьогоднішнього засідання Кабміну, передає кореспондент РБК-Україна.

Відповідаючи на запитання членів Кабінету міністрів, Балчун повідомив, що планує організувати польсько-українське співробітництво.

Діяльність Балчуна в Польщі

Поляк Войцех Балчун у 2008-2013 роках обіймав посаду президента найбільшого в Польщі та країнах ЄС логістичного вантажного залізничного оператора PKP Cargo. На цій посаді він досяг чималих успіхів – вивів підприємство з безнадійного стану. З 2012 року як голова наглядової ради займався порятунком ще однією майже збанкрутілої компанії "LOT", здійснює авіаперевезення. Також в свій час Балчун обіймав керівні посади в польській поштою, і в державному банку країни. Крім того, Балчун отримав вищу освіту у сфері політології, і ступінь МВА з менеджменту.

Разом з тим, Войцех Балчун займається музикою і має свою рок-групу під назвою "Chemia".

Балчуна вибрали з 31 кандидата

Комітет з призначень керівників при МЕРТ 12 квітня цього року запропонував Кабміну призначити головою "Укрзалізниця" поляка Войцеха Бальчуна.

"Генеральним директором "Укрзалізниця" вибрали Войцеха Бальчуна з Польщі. Войцех молодий, але суперуспішний керівник ряду найбільших польських підприємств", - повідомив Айварас Абромавічус.

Зазначимо, всього в конкурсі на посаду голови "Укрзалізниця" брав участь 31 чоловік.

уряд транспорт реформи

Знак гривні
Знак гривні