Завтра старі менти спробують через суд пробратись у поліцію без переатестації. ПРИХОДЬТЕ

20 квітня, о 16:30 в Окружному адміністративному суді Києва (вул. Петра Болбочана, 8, корп. 1; колишня вул. Командарма Камєнєва) відбудеться засідання суду за позовом профспілки атестованих працівників органів внутрішніх справ, яка вимагає скасувати наказ про проведення атестації поліцейських.

Контра. За минулий тиждень суди розглянули 88 справ екс-міліціонерів про відновлення на роботі (ІНФОГРАФІКА)

Дуже важливо, щоб на це засідання прийшло якомога більше людей та журналістів! - пише Леся Шовкун на ФБ.

Пікантний штрих: справу слухає скандальний суддя-"пляжник" Руслан Арсірій – той самий, що в складі суддівської колегії менше двох тижнів тому поновив на посаді одіозного екс-заступника начальника Головного слідчого управління МВС Григорія Мамку.

Відновитися в поліції через суди зараз намагаються багато звільнених екс-міліціонерів, які завалили переатестацію.

Справа за позовом профспілки – показова. Від результатів її розгляду відштовхуватимуться інші суди.

Тобто. від цих результатів залежатиме майбутнє реформи міліції/поліції як такої. Якщо суд скасує атестацію - всі звільнені за її результатами будуть поновлені в поліції.

Не можна допустити реваншу старої системи!

Реформа поліції – це не просто поява копів у красивій формі. Це насамперед очищення системи від тих старих кадрів, які перетворили правоохоронний орган на "мусарню". Які кришували криміналітет. Брали хабарі. Били затриманих. У яких було все схвачено в прокуратурах та судах. Які звикли вважати себе безкарними, а звичайних людей – безправними.

Мета переатестації – очистити поліцію саме від таких "мусорів". І це потроху вдається. Але в багатьох із них і далі "все схвачено". Тому тепер вони масово намагаються поновитися на посадах через суди. Доволі успішно.

Багато суддів також звикли вважати закон дишлом, себе – всесильними, а звичайних людей – безсилими. Дуже важливо показати їм, що це не так.
Що громадянське суспільство в Україні існує, пильнує і не дозволить продовжити безпрєдєл - ні в правоохоронних органах, ні в прокуратурі, ні в судах.

Майдан не завершується на Майдані – найважча робота починається тоді, коли треба відстоювати ініційовані Майданом реформи.

Тож приходьте 20 квітня на 16:30 до Київського окружного адмінсуду. Адреса: вул. Петра Болбочана, 8, корп. 1 (колишня Командарма Камєнєва).
Найближчі станції метро – "Печерська" чи "Дружби народів".

міліція поліція реформи суд мвс

Знак гривні
Знак гривні