Кримському журналісту шиють порушення цілісності Росії, бо ж Крим уже ісконно руський, звісно

Російські силовики проводять обшук у кримського журналіста "Радіо Свобода" Миколи Семени, який працює на проекті "Крим.Реалії".

"Зараз силовики проводять обшук у журналіста "Радіо Свобода", його кримського крила "Крим.Реалії", Миколи Семени, - написав керівник корпункту НТВ у Криму Олег Крючков у Facebook, - передає УП.

Поставлена Кремлем "прокурор Криму" Наталя Поклонська заявила ТАСС про порушення кримінальної справи у відношенні журналіста видання "Крим. Реалії" за заклики до порушення територіальної цілісності РФ.

"Відносно журналіста видання порушено кримінальну справу за ознаками частини 2 статті 280.1 КК РФ. Даним журналістом була підготовлена й опублікована стаття, у якій наводяться вислови, спрямовані на порушення територіальної цілісності РФ, що не дозволено ні журналістам, ні будь-кому іншому", - сказала Поклонська.

Ім'я підозрюваного вона не назвала.

Прокуратура анексованого Росією Криму визнала законним і обґрунтованим порушення кримінальної справи за публікацію "на сайті інформаційної служби".

Її автор, як говориться на сайті "прокуратури" АРК, нібито "зробив висловлення, якаі закликають до проведення у відношенні півострова і його жителів ізоляційних заходів, які включають бойові операції".

Хід розслідування перебуває на особистому контролі Поклонської.

Вона розцінює публікацію, присвячену "блокаді Криму" українськими активістами, як виправдання тероризму, зазначає ТАСС.

"Фактично вони виправдовують дії екстремістів і терористів. Ми не дозволимо чинити злочини у відношенні громадян Російської Федерації й Росії в цілому. Статус журналіста зобов'язує дотримуватися вимог законодавства", - заявила вона.

Вирішується питання про обрання запобіжного заходу для журналіста у справі за ч. 2 ст. 280.1 КК РФ (публічні заклики до вчинення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності РФ, зроблені з використанням ЗМІ чи електронних або інформаційно-телекомунікаційних мереж, включаючи інтернет).

Як відомо, проект "Крим. Реалії" запустило "Радіо Свобода" після анексії Криму Росією в березні 2014 року.

Після цього Росія почала переслідувати прихильників України й супротивників "приєднання" Криму до РФ, особливо кримських татар.

крим росія суспільство окупація анексія репресії

Знак гривні
Знак гривні