СБУ знайшла крадені голландські картири (ФОТО)

Служба безпеки України знайшла картини, викрадені у голландському музеї Westfries з міста Хорн. Про це у четвер під час брифінгу повідомив глава спецслужби Василь Грицак.

Грицак розповів, що в 2010 році в Голландії викрали 24 картини 16-17 ст. Вартість всієї колекції, за її словами, приблизно 10 млн. євро, - передає УП

"Ми займалися розшуком цих картин приблизно 4 місяці", - сказав він.

Він розповів, що спецслужбовці опитали "сотні людей". За його, словами СБУ вдалося знайти 4 картини. Грицак зазначив, що експерти вже підтвердили автентичність одніє із них.

"За оперативними даними, частина картин знаходиться на тимчасово окупованій території, а частина з них може перебувати на території Російської Федерації", - сказав Грицак.

Як відомо, картини, які були вкрадені в 2005 році з Музею Західної Фрісландії в місті Хорн (Нідерланди), за словами керівництва музею, знаходилися в руках українських збройних формувань. В історії залучений один з добровольчих батальйонів.

Відбувалися переговори про повернення картин з представником батальйону ОУН-2 Борисом Гуменюком, який просив грошову компенсацію за їх повернення та зміг надати фото одного полотна, але згодом припинив контакти з голландцями.

У лютому німецькі ЗМІ повідомлялм, що картини початково знаходилися у президента алчевського футбольного клубу "Сталь" Володимира Полубатка.

нідерланди Європа

Знак гривні
Знак гривні