Наскільки близько російські винищувачі пролетіли біля американського есмінця (ФОТО, ВІДЕО)

Військові США оприлюднили відео та фото небезпечного зближення російських винищувачів із есмінцем "Дональд Кук", яке відбулося на початку тижня.

Під час одного з прольотів літак пройшов на рівні нижчому за капітанський місток корабля, - пише Радіо Свобода.

Відео викликало спантеличення у експертів та журналістів.

"Коли росіяни пролітають над кораблями НАТО у Балтійському морі, посилюють обстріли на Донбасі та посилюють тиск на Алеппо, виникає питання: а чого ми не помічаємо?" - пише Олександр Кларксон, викладач Королівського коледжу у Лондоні.

Фотографії інциденту також з'явились у офіційному Twitter ВМС США.

"Почула це сьогодні у редакції через інцидент з СУ-24: "Вони, що хочуть почати світову війну?", - твітнула кореспондент американського військового видання Military Times Оріана Павлик.

"У Балтійському морі повно кораблів НАТО та Швеції. І хай би як брутально це не звучало, але вони можуть дозволити собі втратити один корабель перед тим, як відповісти на будь-яку російську помилку", - також твітнув Олександр Кларксон.

Раніше стало відомо, що у понеділок та вівторок російські винищувачі здійснили агресивні прольоти у небезпечній близькості від американського есмінця Дональд Кук у міжнародних водах Балтійського моря. Інцидент стався у 70 морських милях від Калінінграду.

Про інцидент ЗМІ анонімно повідомив представник міноборони США. У Білому домі його назвали порушенням міжнародних норм та правил взаємодії військових у мирний час.

"Ці дії можуть без потреби посилити напруження між двома країнами, і можуть закінчитись прорахунком, чи інцидентом, які можуть викликати серйозні травми та смерть. Офіційні особи США використовують дипломатичні канали за наслідками цих подій, вони також розглядаються по лінії ВМС США", - йдеться у офіційній заяві на сайті ВМС США.

армія сша росія НАТО агресія

Знак гривні
Знак гривні