Посадовець МВС Бут тепер - сусід Пшонки й конкурує за пишнотою вілли (ФОТО)

За інформацією із реєстру нерухомості заступник начальника головного слідчого управління МВС України Дмитро Сергійович Бут у грудні 2014 року придбав нерухомість в селі Гореничі, Києво-Святошинського району, Київської області.

Саме в Гореничах, що за 20 хв. їзди від столиці, проживав свого часу генпрокурор Віктор Пшонка. Звісно, будиночок Сергія Бута не дотягує до палацу Пшонки, але для людини, яка згідно з декларації заробляє 33 тисячі гривень за рік, - теж непогано, вважає сайт Гарна Хата

Із реєстру нерухомості видно, що будинок загальною площею 333.2 м, розташовується на двох сусідніх ділянках площею 15 та 4.38 сотих. Вартість подібного будинку в Гореничах на сайті продажу нерухомості складає майже 3, 5 млн. грн.

На сайті МВС в розділі «Очищення влади» останнє оновлення датується 15 травня 2015 року, але очевидно Дмитра Бута – це не стосується. Бо його декларації, ще за 2013 рік. Тоді він заробив 33969 грн, з яких 25671 грн. – заробітна плата, а от члени його сім’ї, тобто дружина, заробила – 210 000 грн. Окрім того у власності Бутів є 2 автомобілі Volkswagen Touareg 2013 року, земельна ділянка площею 980 м, два будинки площею по 180 та 110 м. Окрім того, Дмитру Буту належить база відпочинку на Бердянській косі, площею 360м та вартістю 470 тисяч доларів. Нині база переормлена на маму Дмитра Бута Бут Тетяну Федорівну і виставлена на продаж.

Відомим Дмитро Бут став після скандального затримання голови ДСНС Сергія Бочковського та його заступника Василя Стоєцького, яким він керував. До призначення в ГСУ, Дмитро Бут працював у податковій Маріуполя, а згодом у ДПС Деснянського району. Дмитра Бута неодноразово звинувачували в «заказних» перевірках суб’єктів підприємницької діяльності та отримання неправомірної вигоди. У 2013, коли Бут вирішив «підзаробити» на київському ресторані «Мандарин», про це писали ЗМІ і в справу втрутився навіть Посол Америки Джон Теффт. Але жодних звинувачень проти Дмитра Сергійовича не висували. Більше того, він тепер працює заступником Головного слідчого управління МВС.

бут корупція мвс

Знак гривні
Знак гривні