Сьогодні збори коаліції, затвердження уряду, можливо, завтра. Ситуація складна

Спікер Верховної Ради Володимир заявив, що у середу відбудуться збори коаліції, а затвердження нового уряду може відбутися в четвер. Про це спікер заявив, відкриваючи засідання Ради.

"Я думаю у нас буде нагода сьогодні зустрітись, провести збори коаліції, щоб на завтра вийти на голосування на створення нового уряду, затвердження програми дій, зміни керівництва Верховної Ради", - заявив спікер.

За його словами, ситуація є надзвичайно складною.

За словами керівника фракції "Народний фронт" Максима Бурбака, є попередня домовленість про проведення зборів коаліції на 12-13 годину.

У коментарі ВВС Україна пан Бурбак зазначив, що "Народний фронт" не виходив з переговорів, а Арсен Аваков поспішив зі своєю заявою про це.

Раніше прес-служба партії оприлюднила заяву пана Бурбака, у якій він закликав БПП визначитися з кандидатурою прем'єра.

Заступник голови фракції БПП Олексій Гончаренко заявив, що жодної іншої кандидатури крім Володимира Гройсмана жодного разу не обговорювали.
"Сьогодні-завтра буде крапка або кінець цього парламенту", - сказав він.

Співрозмовник ВВС Україна у фракції БПП допускає, що сьогодні узгодження кандидатур все ще триватиме, а голосування можливе вже завтра. За його словами, головний претендент на посаду першого віце-прем'єра і міністра економіки – Степан Кубів, водночас найбільше суперечок викликає посада керівника Міненергетики.

Про те, що всі проблеми через неузгодженість дій всередині фракції БПП, заявив депутат від "Народного фронту" Олександр Кірш.

В Адміністрації президента до ночі проходили переговори.

гройсман уряд

Знак гривні
Знак гривні