SMS від Луценка: Завтра ми маємо або провести рішення, або йти на вибори (ФОТО)

Голова фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко попередив депутатів своєї фракції про те, що якщо рішення по новому Кабінету Міністрів не буде сьогодні, то 13 квітня Верховна Рада буде розпущена.

Про це він написав депутатам у повідомленнях.

"Президент поставив дедлайн до 18 годин. Завтра ми повинні або провести рішення, або йти на вибори", - йдеться в тексті повідомлення.

Він підкреслив, що поки остаточне рішення про формат нового Кабміну відсутній.

Як відомо, в Адміністрації президента у вівторок відбувалося засідання "стратегічної сімки" щодо складу нового Кабміну. Проблемною виявилась кандидатура на крісло міністра економіки.

Тим часом в Раду внесли законопроект про Луценка-генпрокурора:

Депутат Верховної Ради від фракції "Блок Петра Порошенка", представник президента в парламенті Степан Кубів пропонує парламенту дозволити призначати на роботу в Генпрокуратуру кандидата без досвіду роботи в прокуратурі.

Про це йдеться в законопроекті №4379, зареєстрованому в Раді у вівторок.

У законопроекті змін пропонується встановити, що на посаду генпрокурора може претендувати кандидат, який має вищу освіту і стаж роботи в галузі права або досвід роботи в законодавчому та правоохоронному органі не менше 5 років.

При цьому пропонується виключити із законодавства норму, згідно з якою прокурором регіональної та Генеральної прокуратури може бути тільки громадянин, який має стаж роботи на посаді прокурора.

Як відомо, Лідер фракції БПП Юрій Луценко заявив, що готовий стати генеральним прокурором. Наразі Луценко не може отримати цю посаду, оскільки не має досвіду роботи в прокуратурі.

УП

Рада луценко криза уряд прокуратура

Знак гривні
Знак гривні