Поки в Раді тривади переговори про уряд, її замінували. СПИСОК можливих міністрів

Поліція перевіряє інформацію про можливе мінування Верховної Ради, а також намагається встановити автора повідомлення про вибухівку.

"О 10:55 правоохоронці столиці отримали повідомлення про закладену вибухівку у приміщенні парламенту. За викликом негайно виїхали представники структурних підрозділів поліції, фахівці вибухотехнічної служби, кінологи і рятувальники. Будівлю перевіряють представники Управління державної охорони", - говориться у повідомленні поліції.

"Одночасно правоохоронці встановлюють особу, яка повідомила про замінування", - додають правоохоронці.

У вівторок у Верховній Раді тривають переговори про новий уряд.

Збори фракції БПП відвідав президент Петро Порошенко.

Можливі міністри

Депутати від "Блоку Петра Порошенка" у вівторок після зібрання фракції за участі президента оприлюднили список можливих міністрів у новому уряді.

Депутат Мустафа Найєм у своєму Twitter повідомив, що Володимир Гройсман пропонуватиме на посаду міністра культури Євгена Нищука, міністра освіти - Лілію Гриневич, міністра соцполітики - Максима Нефьодова, міністра екології - Остапа Семерака, міністра АПК - Тараса Кутового, міністра інфраструктури - Володимира Омеляна.

Він додав, що на міністра фінансів можуть висунути Олександра Данилюка, віце-прем'єра з питань євроінтеграції - Іванну Климпуш-Цинцадзе, віце-прем'єра по гуманітарним питанням - Павла Розенка, першого віце-прем'єра - Віталія Ковальчука.

Заплановано запровадити посаду віце-прем'єра у справах АТО і окупованих територій, на яку пропонуватимуть Володимира Кістіона.
Також повідомляється, що на посаду міністра охорони здоров'я може піти Олександр Рева.

Інший депутат від БПП Сергій Лещенко в коментарі журналістам повідомив, що між президентом та Володимиром Гройсманом тривають переговори про кандидатів на посаду міністра економіки і міністра палива та енергетики.

Міністри оборони, внутрішніх справ, МЗС та інформаційної політики, за версією депутатів, свої посади збережуть.

Мустафа Найєм також повідомив про можливі ротації у керівництві Верховної Ради: "У разі призначення Володимира Гройсмана прем'єр-міністром, спікером парламенту стане Андрій Парубій, а першим-віце-спікером Ірина Геращенко".

Інша депутат від БПП Світлана Заліщук написала у Facebook, що з 14:00 до 16:00 члени майбутньої коаліції зустрічатимуться з кандидатами на посади міністрів.

За її даними, на вівторок заплановано офіційне висунення кандидата на прем'єр міністра і голосування за нього.

Найближчим часом очікується голосування за відставку Арсенія Яценюка з посади керівника уряду.

За матеріалами УП та ВВС

Рада уряд гройсман порошенко

Знак гривні
Знак гривні