Львівським поліцейським світить до 8 років за затримання порушника (ВІДЕО)

Двом патрульним поліцейським Львова можуть присудити від 3 до 8 років ув'язнення за нібито перевищення службових обов'язків.

5 грудня 2015 року львівські патрульні зупинили авто, яке проїхало на червоний сигнал світлофора. Водій заперечив порушення та відмовився надати документи. На неодноразові вимоги патрульних (понад 30 разів) не реагував. На місце викликали слідчих, бо кермувальник не дав патрульним можливості переконатись, що документи справжні.

Пасажирка заважала роботі патрульних і порадила йому поїхати. Після цього водій швидко попрямував до автомобіля та намагався сісти за кермо. Чоловіка затримали та доставили у відділок поліції, де встановили його особу та склали протокол за порушення ПДР. Також у відділку поліції склали адмінпротокол за статтею 185 – злісна непокора законним вимогам патрульних.

"Ми надали всі докази суду першої інстанції, включно з відеозаписами нагрудних камер. Суддя Сихівського районного суду у постанові зазначив, що ознайомився з відео і побачив, що інспектор понад 30 разів упродовж 40 хвилин коректно озвучив вимогу пред’явити документи, визначені п.2.1 ПДР. Крім того, водію роз’яснили, що він вчиняє адмінправопорушення та про відповідальність за ці дії", - зазначається у повідомленні поліції.

Згодом Сихівський районний суд визнав винним чоловіка у злісній непокорі законним вимогам патрульних, з нього стягнули 136 грн штрафу. Та невдовзі правопорушник подав апеляційну скаргу щодо перевищення влади та службових повноважень працівниками патрульної поліції.

"Прокуратура підтримала заяву чоловіка. На цей час патрульним оголошено підозру про вчинення кримінального злочину. Судом обрано запобіжний захід – відсторонення від служби на 2 місяці. Двом патрульним Львова, які затримали водія за злісну непокору, загрожує ув'язнення від 3 до 8 років за нібито перевищення службових повноважень", - підсумовується у повідомленні поліції.

Фейсбук Патрульної поліції, Уніан

маразм скандал кримінал поліція Львів

Знак гривні
Знак гривні