Розкол у Самопомочі після виборів у Кривому Розі? Актив дізнався про виключення Милобога зі ЗМІ

Криворізький актив «Самопомочі» дізнався про виключення з партії голови місцевого осередку Юрія Милобога із засобів масової інформації. І ми не вважаємо таку ситуацію нормальною. Демократична політична сила має не тільки пред‘являти суспільству вимоги щодо дотримання демократичних стандартів, а і дотримуватись цих стандартів всередині партії.

Про це сказано в заяві криворізького осередку "Самопомочі", яку отримали ТЕКСТи.

Незважаючи на "компромат", перед виборами Милобога змушували стояти скрізь поряд із Семеном Семенченком. Виборцям його презентували як заступника Семенченка в разі перемоги.

Таким чином, вважають активісти, "Самопоміч" продемонструвала кулуарність. Незалежно від того, чи правдивим є компромат на Милобога.

Схоже, Дніпропетровські обласні депутати від "Самопомочі" або принаймні та їх частина, що підписала заяву, виступає проти центрального органу партії:

"Ми відкидаємо обвинувачення, висунуті проти лідера Криворізького осередку ПП «Об‘єднання «Самопоміч»» Юрія Милобога, через їх упередженість та отримання препарованих доказів від сумнівних осіб. Вимагаємо негайного поновлення Юрія Милобога. Ми вимагаємо прозорого розслідування й оцінки дій осіб, які займалися збиранням і поширенням компромату й шантажем змусили Юрія Милобога відмовитися від участі у позачергових виборах міського голови Кривого Рога.
Ми не визнаємо нав'язування Криворізькому осередку «Самопомочі» в якості лідера Семена Семенченка, який не бажає співпрацювати з нашим активом на демократичних засадах."

ТЕКСТам поки що важко судити, яка частина "Самопомочі" "відкололась", але резонансність заяви свідчить про тертя всередині партії.

Продався Вілкулу?

Нагадаємо, Семенченко звинуватив Милобога в тому, що той "навмисне" програв вибори Вілкулу.

"Йдеться про аудіозапис, на якому зафіксовано розмову Мілобога з чоловіком, який представляв його інтереси в переговорах зі штабом Юрія Вілкула, щодо отримання грошової винагороди в обмін на припинення подальшої боротьби", - зазначили у "Самопомочі".

"Після відвертої розмови з кандидатом та озвучення відомих нам фактів він визнав правдивість цієї інформації, підтвердив автентичність записів та погодився, що в цій ситуації партія не має морального права висувати його на нові вибори. На з’їзді партії у Харкові він оголосив про відмову від подальшого балотування", - йдеться у повідомленні.

У "Самопомочі" зазначили, що отримали копію аудіозапису, яка "стала приводом для сумнівів щодо чесності Мілобога", 2 квітня. 3 квітня його виключили.

Як відомо, за підсумками виборів мера Кривого Рогу, що відбулися 27 березня в один тур, перемогу здобув чинний мер міста Юрій Вілкул: за нього проголосували понад 73% виборців. За кандидата від "Самопомочі" Семена Семенченка проголосували 10,74% виборців.

Вибори у Кривому Розі було призначено після фальсифікації результатів другого туру виборів мера на користь Юрія Вілкула у листопаді 2015 року, після яких у місті щотижня проходили Віча з вимогою до влади не визнавати результати виборів та призначити нові. Участь у акціях брали нардепи та місцеві активісти.

скандал вілкул вибори-15 самопоміч дніпропетровщина милобог опоблок

Знак гривні
Знак гривні