Громадське визнало, що переборщило в матеріалі про Порошенка й офшори - але частково (ЗАЯВА)

Редакційна рада відзначає суспільну важливість теми розслідування «Подвійне життя президента» та розглянула його на предмет дотримання редакційних стандартів:

Сюжетна лінія подій в Іловайську важлива для повного розуміння контексту подій, наведених у розслідуванні. Але стилістика подачі розслідування та надмірне використання архівних кадрів подій на сході України відволікає глядача від суті розслідування про офшори президента, зміщує сприйняття у площину емоцій.

Більш детальні коментарі фінансистів та юристів могли б глибше розкрити та пояснити наведений у розслідуванні фактаж. Але автори програми зазначають, що на момент підготовки матеріалу коментувати тему офшорів першої особи відмовилась значна частина експертів.

Автори розслідувань на Редакційній раді пообіцяли оприлюднити додаткові документи, які підтвердять факти, наведені у розслідуванні.

Громадське має стати майданчиком для пояснення змісту документів Panama Papers та якісної дискусії довкола теми офшорів перших осіб задля уникнення маніпуляцій та непорозумінь у медіа.

Офшори – ключова тема для українського суспільства, це механізм, який систематично використовується українськими політиками та бізнесом задля уникнення оподаткування та приховування статків.

Редакційна рада - це дорадчий внутрішній орган Громадського ТБ, який здійснює контроль за дотриманням редакційних стандартів, виконує функції омбудсмена всередині громадської організації, захищаючи права журналістів.

Редакційна рада складається з шести співробітників Громадського ТБ та збирається за ініціативи членів самої ради у випадку виникнення питань, віднесених до її компетенції.

скандал корупція порошенко змі війна

Знак гривні
Знак гривні