Основним постачальником вживаних авто в Україну стає Росія, причому країна в кризі, а машини імпортують дорогі

Різке падіння цін на автомобілі в РФ через девальвацію російського рубля більш ніж удвічі, за наявності більше 20 заводів міжнародних автоконцернів, високого рівня локалізації виробництва в сукупності з економічною кризою призводить до зростання імпорту старих авто з РФ в Україну.

Через це Росія обходить західні країни в сукупності - як основне джерело надходження вживаних авто в Україну.

Про це повідомляє Всеукраїнська асоціація автоімпортерів і дилерів (ВААІД), передає БізнесЦензор із посиланням на Інтерфакс-Україна.

"Ціни на нові та б/в автомобілі в Росії на 20% -30% - 50% (в залежності від моделі та виробника) нижче, ніж в Україні чи ЄС.

Імпорт іномарок з РФ в 2016 році активізувався і вже набув системних обертів. Так, у залежності від марки і моделі, від 25% до 50% б/в імпорту в лютому припадало на Росію", - наголошується в повідомленні.

При цьому ВААІД підкреслює, що ще в 2015 році лідерами імпорту б/в автомобілів в Україну були Німеччина і Франція, тоді як "б/в імпорту іномарок з Росії не існувало як явища".

За даними асоціації, найбільш доступний і лідер за обсягом імпорту в Україну, бюджетний автомобіль Renault Megane в аналогічних комплектаціях / пробігу / року випуску коштує в ЄС більше $ 14 тис., В Україні $ 12 тис., А в Росії всього $ 7 тис.

Популярний Volkswagen Passat - в ЄС і Україні коштує $ 20 тис., а в РФ $ 14 тис.

"При поточних тенденціях РФ стає основним постачальником б / в автомобілів в Україну", - сказано в повідомленні.

Асоціація відзначає також зміна структури імпортованих брендів з трендом зростання імпорту дорогих б / в автомобілів преміум-сегмента: AUDI, Mercedes, BMW, тоді як імпорт б / в автомобілів масових доступних європейських брендів падає: Renault на -18,8%, Volkswagen на 8 %, Opel на 11,5%.

"Таким чином, б / в імпорт повторює тенденцію ринку нових авто - істотно зростають продажі преміальних брендів, що виглядає трохи дивно для країни, яка перебуває у важкій економічній кризі", - наголошується в повідомленні.

Власне, що тут дивного? The poor get poorer the rich get richer, як у пісні співається.

україна росія економіка бізнес автомобілі

Знак гривні
Знак гривні