Громадське сьогодні перевірить дотримання стандартів у матеріалі про Порошенкогейт (ВІДЕО)

Сьогодні Редакційна рада Громадського ТБ розгляне матеріал щодо "офшору Порошенка" на предмет дотримання редакційних стандартів.

Про це повідомляє саме Громадське

Розгляд дотримання стандартів відбудеться у зв'язку з великою кількістю критичних відгуків. Особливу критику викликало зіставлення створення офшору з битвою під Іловайськом.

Ідеться про цей матеріал, який критики порівнюють "зі стилем російських пропагандистських каналів":

Заява юристів Порошенка

Юридична фірма «Авеллум», яку президент Петро Порошенко уповноважив підготувати його частку у «Roshen» для продажу бізнесу, у понеділок, 4 квітня, оприлюднила офіційну заяву у зв'язку зі скандалом довкола так званого «панамського архіву».

«На прохання нашого клієнта у зв'язку з журналістським розслідуванням, оприлюдненим 3 квітня 2016 року Громадським ТБ, повідомляємо наступне:

1. Юридична фірма „Авеллум“ є юридичним радником П.О. Порошенка і була ним уповноважена підготувати його частку у Рошен для продажу бізнесу, а у подальшому – для передачі в blind trust (довірчу власність).

2. З цією метою було підписано відповідні договори, якими уповноважено нас, ICU і залучених нами іноземних юридичних радників в подальшому здійснювати всі дії, необхідні для передачі активу у blind trust (довірчу власність), у повній відповідності до українського законодавства і законодавства інших країн.

3. На сьогодні договір про створення blind trust (довірчої власності) було підписано.

4. Створення компаній в іноземній юрисдикції було єдиним можливим шляхом для передачі активів в управління авторитетній міжнародній трастовій структурі. Підкреслюємо, що компанії в іноземних юрисдикціях необхідні та використовуються саме для передачі їх у blind trust (довірчу власність). Банківські рахунки цими компаніями не відкривалися, і вони не здійснювали жодних фінансових операцій. Відтак, будь-які твердження про ухилення від сплати податків є безпідставними.

5. Крім того, повідомляємо, що статутні фонди іноземних компаній не оплачувалися, акції, що належали клієнту, номінальної вартості не мали, і тому не підлягали декларуванню за українським законодавством.

6. Навіть після передачі активу у blind trust (довірчу власність) отримувачем виплат буде не офшорна, а українська юридична особа. Тому всі податки сплачуватимуться в Україні, і прибутки відповідно до законодавства і банківського регулювання залишатимуться в Україні.

7. Створення іноземної структури не впливає на оподаткування компаній групи Рошен в Україні, яка продовжує сплачувати податки відповідно до українського законодавства».

скандал корупція порошенко змі війна

Знак гривні
Знак гривні