Мер Одеси Труханов виявився громадянином Росії

Мер Одеси Геннадій Труханов має російське громадянство і володіє 20 офшорними компаніями, свідчать дані Слідство.Інфо, зібрані в рамках міжнародного журналістського розслідування.

Журналісти дізналися, що Труханову належить будівельна компанія РОСТ через безліч офшорних фірм, зареєстрованих на Британських Віргінських островах, які, своєю чергою, контролюють більше двох десятків підприємств в Україні.

Тільки за 2015 рік пов'язана з ними група РОСТ отримала бюджетних коштів на ремонти доріг на 270 млн грн в Одесі і Києві. Загалом за останні чотири роки група РОСТ заробила на державних тендерах понад 2 млрд грн.

Також повідомляється, що Труханов є громадянином Російської Федерації. Його ім'я як громадянина РФ фігурує в документах панамського реєстратора офшорів Mossack Fonseca.

Нагадаємо, Міжнародний консорціум журналістів-розслідувачів (ICIJ) опублікував масштабне розслідування про офшорні компанії, що використовуються впливовими людьми для ухилення від сплати податків. Серед фігурантів офшорного скандалу значаться прізвища 12 чинних і колишніх світових лідерів, бізнесменів і офіційних осіб, включно з президентом РФ Путіним, президентом України Порошенком, відомим футболістом Ліонелем Мессі та іншими відомими впливовими людьми.

Усі вони пов'язні з Mossack Fonseca.

скандал корупція одеса росія труханов

Знак гривні
Знак гривні