InformNapalm анонсує серію публікацій на основі витоку даних. Ось перша (+ВІДЕО)

Міжнародна волонтерська спільнота InformNapalm презентує початок серії публікацій за результатами зламу десятків поштових скриньок ключових фігур, які координують дії бойовиків, російських найманців і військовослужбовців на Донбасі та в Сирії. Дані добули українські хакери з анонімної групи Falcons Flame (#FF) і передали для аналізу й обробки. Понад 30 Гб корисної інформації, близько 12 000 листів, понад 6000 особистих листувань у соціальних мережах – все це проливає світло на дії російської сторони у військових конфліктах в Україні та Сирії. Розкривають мережу агентури, інформаторів, які діють в тилу українських військ, координаторів та джерела фінансування.

Хакери Falcons Flame (#FF) при взаємодії з OSINT-експертами InformNapalm та співробітниками Центру «Миротворець» заздалегідь передали інформацію українським силовим структурам і витримали потрібну паузу до початку активних дій.
Інформацію отримали не класичним кібер-зламом, це була розгалужена довготривала операція виявлення і розриву слабких ланок ланцюга організацій, а також агентів впливу російських спецслужб.

Успішний старт розкриття цілої мережі поштових скриньок і внутрішніх ресурсів став можливим завдяки російській шпигунці Марії Коледі (позивний «Багіра»/досьє), яку затримали 08.04.2014, але звільнили в рамках обміну полоненими 16.09.2014. Пізніше її призначили в. о. начальника відділу зв’язків з громадськістю так званого «міністерства закордонних справ донецької народної республіки».

Але «масове загоряння» мережі агентів, яке почалося з Коледи, було успішно продовжене «Союзом добровольців Донбасу». Тільки за результатами зливу даних з організації «Союз добровольців Донбасу» отримали базу із 5000 анкет найманців, завербованих для участі в бойових діях в інтересах Російської Федерації. Дворічна база містить також дані на іноземних легіонерів, яких використовували не тільки як бойовиків, а і як пропагандистів ідей «російського світу» проти Заходу.

Схеми фінансування та шпигунську мережу вже масово накриває СБУ. На загал буде винесено інформацію, яка жодним чином не завадить проведенню оперативних заходів, а навпаки – сприятиме публічному «випалюванню» ворога.
На відео представлена тільки частина роботи Falcons Flame, яку детальніше проаналізують і опишуть експерти InformNapalm.

Сьогодні буде опубліковано перший матеріал з цієї серії публікацій, в якому опишемо отримання віз закордонними найманцями, які проникають на Донбас через територію Російської Федерації.

Ви можете додати цю сторінку в закладки та відстежувати появу посилань на нові розслідування і матеріали по цій темі. Діліться інформацією в соцмережах — це роздуває пожежу в будівлі Міністерства оборони РФ.

війна змі росія

Знак гривні
Знак гривні