Суддю, який відстрілювався від детективів Антикорупційного бюро, знайшли. Чекають на санкцію

Суддю, який стріляв, поки не можуть затримати, бо ж недоторканість. Як жартують у соцмережах, "пістолетом та імунітетом можна добитися більшого, ніж просто пістолетом".

Національне антикорупційне бюро встановило місце перебування судді Малиновського райсуду Одеси, який напередодні відкрив вогонь по детективах НАБУ. Однак у бюро чекають на "вирішення питання щодо застосування запобіжних заходів".

У вівторок детективи антикорупційного бюро викрили суддю на хабарі у 500 тис. грн, але він застосував вогнепальну зброю і втік.

Як пояснили ВВС Україна у НАБУ, судді мають статус недоторканих осіб, тож на їхнє затримання необхідна відповідна санкція - такі особливості українського законодавства.

"Працівниками НАБУ та Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою встановлено місце знаходження судді Малиновського районного суду міста Одеси, який застосував вогнепальну зброю проти детективів НАБУ. Наразі проводяться слідчі дії та вирішується питання щодо застосування запобіжних заходів", - говориться у повідомленні бюро, оприлюдненому у вівторок ввечері.

Раніше повідомлялося, що суддя через посередника вимагав півмільйона гривень "для винесення певного судового рішення у цивільний справі про стягнення боргу".

"Під час проведення слідчих дій вказаний суддя чинив опір працівникам Національного бюро, застосувавши вогнепальну зброю на ураження. Після того залишив зброю та, скориставшись наявністю статусу "недоторканності судді", зник з місця події", - йшлося у повідомленні антикорупційного бюро.
Детективи НАБУ розпочали досудове розслідування за статтею про хабарництво й провели обшуки.

Перевіряється причетність до хабарництва заступника заступника голови Малиновського районного суду Одеси.

"Операція підтверджує той факт, що зняття статусу "недоторканості суддів та депутатів" є невід'ємною частиною ефективної боротьби з корупцією", - відзначили у НАБУ.

Директор бюро Артем Ситник повідомив президента Петра Порошенка про ситуацію.

"Президент доручив СБУ вжити всіх заходів для його затримання", - написав у Facebook речник глави держави Святослав Цеголко у вівторок увечері.

маразм корупція одеса малиновський суд

Знак гривні
Знак гривні