Боротьба триває й після відставки Шокіна. Проти Каська відкрито 5 справ, під Сакварелідзе риють

Попри відставку - Генпрокуратурою як в.о. керує "людина Шокіна" Юрій Севрук, а з огляду на кризу зі створенням коаліці неясно, коли й кого призначать новин Генпрокурором.

Шокін і Касько

Проти колишнього заступника генерального прокурора України Віталія Каська розслідується 5 кримінальних проваджень. Про це повідомив на брифінгу сам Касько, передає кореспондент Громадського.

«На сьогоднішній момент, наскільки мені відомо, 5 кримінальних проваджень розслідується. Зі ЗМІ я дізнався про те, що Шокін особисто підписав клопотання про накладення арешту на мою квартиру», — заявив Касько.

За його словами, це «реванш проти всіх осіб, які намагалися реформувати правоохоронні органи».

Нагадаємо, що заступник генерального прокурора України Віталій Касько вирішивпіти у відставку із займаної посади. ГПУ назвала таке рішення піаром.

Крім того, Генпрокуратура допитала слідчих у справі «діамантових прокурорів» через витік інформації.

Шокін і Сакварелідзе

Однією з причин звільнення Давіда Сакварелідзе з органів прокуратури стало те, що він надав про себе неправдиві дані, заявив на брифінгу прокурор ГПУ Владислав Куценко.

Давід Сакварелідзе працював заступником генпрокурора, очільником прокуратури Одещини та керував управлінням внутрішніх розслідувань, яке займалось корупцією в системі прокуратури.

Рішення про звільнення Давіда Сакварелідзе генпрокурор Віктор Шокін підписав за кілька годин до того, як Верховна Рада дала згоду на звільнення самого пана Шокіна.

Губернатор Одещини Міхеіл Саакашвілі, який є давнім соратником Давіда Сакварелідзе, закликав президента відреагувати на ситуацію.

Найвідомішою справою Давіда Сакварелідзе стало затримання на хабарах високопоставлених прокурорів, яких пізніше назвали "діамантовими".

Порошенко заявив Сакварелідзе, що відставку з ним не узгоджували.

За матеріалами ВВС та Громадського

скандал порошенко шокін криза прокуратура

Знак гривні
Знак гривні