Слідом за Центром протидії корупції - Шокін узявся за Каська

Генпрокурор Віктор Шокін домігся арешту квартири свого екс-заступника Віталія Каська на бульварі Дружби народів, 14-16, у Києві.

Раніше Генпрокуратура надала Каську 3-кімнатну квартиру у цьому комплексі на бульварі Дружби Народів, 14-16:

Про це свідчить ухвала Печерського райсуду Києва від 22 березня,

">пишуть "Наші гроші".

Арешт накладено в рамках кримінального провадження №42016000000000470 від 12 лютого 2016 року.

За версією слідчих, Касько вчинив шахрайство, надавши недостовірну інформацію про відсутність постійного житла у м. Києві, та через завищення фактичної кількості членів сім’ї у 2010-2014 років незаконно заволодів квартирою у столиці.

У 2003 році Віталій Касько отримав службову однокімнатну квартиру у Печерському районі, яку пізніше приватизувала його матір, яка вже проживала у трикімнатній квартирі в Києві.

У 2010 році Касько знову звернувся до Генпрокурора щодо надання йому службової квартири. Він повідомив, що проживає з дідусем, матір’ю та сестрою. Відтак родині Каська виділили трикімнатну квартиру в тому ж Печерському районі. Йдеться про трикімнатну квартиру на бульварі Дружби народів, 14-16 площею 155 кв.м.

Трикімнатна квартира у цьому житлокомплексі меншої площі зараз продається за 8,50 млн грн. Таким чином квартира Каська може коштувати 10 млн грн.

У грудні 2010 року Віталій Касько звільнився з ГПУ і працював як адвокат.
За два місяці до звільнення з ГПУ трикімнатну квартиру, виділену родині Каська, виключили з числа службових. Після Євромайдану у березні 2014 року Касько зумів одноосібно її приватизувати. Відповідне клопотання до відділу приватизації державного житлового фонду направив замгенпрокурора Микола Банчук. На момент приватизації квартири Віталій Касько не працював у прокуратурі. Заступником генпрокурора його призначили тільки у травні 2014 р.

Касько написав заяву про відставку 15 лютого 2016 р., через три дні після відкриття кримінального провадження проти нього. Відставка Каська відбулася в день, коли президент Петро Порошенко закликав генпрокурора Шокіна піти у відставку. Разом з тим, Шокіна досі не звільнено, оскільки парламент ще не розглянув його заяву.

Свого часу Касько заявив, що Шокін нав’язував йому інструкції Ігоря Кононенка, народного депутата від «Блоку Петра Порошенка», а також відсторонив від розслідування справи «діамантових прокурорів».

У реєстрі майнових прав є дані, що мати екс-замгенпрокурора Галина Касько у 2013 році купила квартиру площею 50 кв.м. у м.Києві на вул. Краківська, 13-б (Дніпровський район). Також вона має земельні ділянки 0,22 га у селі Нові Петрівці Київської області, де знаходиться незвершений будинок. Земля подарована їй у грудні 2015 р., а раніше належала самому Віталію Каську, який у 2009 році також отримав її у подарунок від невідомої особи.

скандал корупція суд прокуратура шокін касько

Знак гривні
Знак гривні