Яценюк зібрався фінансувати поліцію грішми оточення Януковича

Як відомо, раніше президент Петро Порошенко заявив, що ті самі конфісковані гроші попередньої влади підуть на фінансування армії.

Три мільярди гривень на дофінансування МВС повинні надійти з конфіскованих у колишнього оточення екс-президента Віктора Януковича коштів. Про це у четвер в Борисполі в ході прийняття присяги поліцейськими патрульної служби заявив прем'єр Арсеній Яценюк, повідомляє УП.

А між тим конфіскувати гроші без судового рішення - небезпечно

"З боку уряду – нам і далі треба фінансувати як реформу Національної поліції, так і Збройні сили, так і в цілому кожну реформу – починаючи від охорони здоров'я і закінчуючи освітою. Міністр внутрішніх справ звернувся до уряду з тим, що необхідно збільшити на три мільярди гривень фінансування Національної поліції для завершення реформи", – сказав Яценюк.

За його словами, уряд знайшов джерело фінансування – кошти оточення Януковича, які були заарештовані ще рік тому.

"Ми очікуємо від парламенту ухвалення необхідного закону, а від судової та правоохоронної системи – не просто арешту коштів, що ми вже зробили, а і конфіскації цих коштів, передачі їх у бюджет і відправки їх на національну безпеку і оборону, так і на дофінансування Національної поліції", – сказав прем'єр.

Як відомо, раніше президент Петро Порошенко заявив, що конфісковані гроші попередньої влади підуть на фінансування армії.
17 березня депутати після довгих дискусій прийняли в першому читанні законопроект про спецконфіскацію грошей попередньої влади ще до засудження цих людей.

армія поліція яценюк

Знак гривні
Знак гривні