СБУ: Краснов з Азова за завданням Росії планував теракти в Києві (ВІДЕО)

"Азовець" Станіслав Краснов за завданням російських спецслужб планував низку терактів у Києві, заявляє голова Служби безпеки України Василь Грицак.

"Ми віддокументували діяльність громадянина Краснова, який перебуває в нашому полі зору з 2014 року", - розповів голова СБУ на прес-конференції 23 березня, - пише УП

"Нас змусили розслідувати цю справу у публічній площині", - зазначив він.
Грицак наголосив, що Краснов перебував на зв’язку з громадянином Російської Федерації Костянтином Голоскоковим.

"З 10 по 13 лютого 2016 року Краснов перебував у Білорусі. 12 лютого він проводив там зустріч із Голоскоковим. Це я заявляю вперше. Дані для розголошення надав наш слідчий", - заявив голова СБУ.

Грицак нагадав, що у Краснова раніше вилучали три автомати Калашникова, два пістолети, дві гранати, 2 тисячі патронів і багато чого іншого. "Він передав свого часу пістолет громадянці РФ, яка його застосовувала під час "руської весни" у Миколаєві, стріляючи по наших громадянах", - зазначив голова СБУ.

"Ми не затримали патріота України. І "Азов", відмежовуючись зараз від ситуації, чинить правильно… Насправді, Краснов як досвідчений агент ГРУ ГШ (РФ) записав свою розмову з громадянином Голоскоковим, перебуваючи у Білорусі, записав на свій телефон. І ми розшифрували цю розмову", - заявив Грицак.

"У нас є проведена експертиза, розшифрований голос – де він (Краснов) розповідає про те, де вони обговорюють тему проведення терористичних актів у Києві. Обговоривши тему теракту біля Володимирської, 33, з огляду на те, що тут непогано поставлена охорона, вирішили підірвати Аскольдів провулок, 13, тобто київський главк (СБУ – ред.)", - сказав він.

За словами Грицака, Краснов особисто провів розвідку: "Він розповів, як ходив довкола київського Главку нашого управління, розповів, де там що знаходиться, де СІЗО, хто сидить у камерах… Він сказав, що як використати там тону вибухівки – то буде "просто супер", рознесе все".
"Він сказав, що було б добре підірвати Верховну Раду, Кабінет міністр, Адміністрацію президента. Далі судіть самі", - заявив Грицак.

"Ми проводили поліграф з Красновим. Щоб не було питань до нас, ми запросили представників "Азову" на це дослідження", - сказав Грицак.
"Отримані відповіді з вірогідність 98% свідчать про те, що Краснов збирав і передавав інформацію розвідувального характеру кадрам російських спецслужб. Краснов приховує канали зв’язку, які використовував для передачі розвідувальної інформації, контакти з кадровими співробітниками російських спецслужб, зокрема з Костянтином Голоскоковим", - заявив він.

Голова СБУ нагадав, що Голоскоков заявляв, що зустрічався з Красновим один раз.

"Краснов отримував від російських спецслужб зарплату за надання інформації розвідувального характеру, а також грошові кошти за організацію терактів в Україні… За завданням російських спецслужб він планував вчинити на території України низку терактів та вбивств патріотів. Краснов приховував від українських спецслужб свою розвідувально-терористичну діяльність в інтерсах і за завданням російської розвідки", - заявив Грицак,

Він додав, що "залишить поза кадром" ті характеристики, які Краснов дає своїм колегам і українським депутатам.

азов краснов тероризм росія

Знак гривні
Знак гривні