Дожили до 40? Пильнуйте за здоров'ям, бо можете померти від хвороб (ІНФОГРАФІКА)

Проаналізувавши дані Інституту демографії та соціальних досліджень, ми виявили, що існує вік, у якому відбувається перерозподіл причин смерті. Саме у 40 років найнебезпечнішими перестають бути нещасні випадки, ними стають хвороби. Причому, з 60 років більше половини смертей стаються через хвороби, пов’язані з кровообігом.

Автор: Ліза Кузнєцова

За 2014 рік в Україні померли близько 630 тисяч людей. З них 61% смертей ─ у віці після 70. Зовнішні причини, тобто ті, що не пов’язані безпосередньо із захворюваннями, за кількістю випадків є найнебезпечнішими у віці 15-20 і становлять близько 75% від всіх смертей у цьому віці.

Друга найбільш розповсюджена за кількістю випадків причина смерті ─ новоутворення, тобто виникнення пухлин різного рівня небезпеки. Частка летальних випадків, зумовлених цим фактором, починаючи з 20 років стабільна і викликала 14% від всієї кількості смертей серед усіх вікових категорій.

До найбільш небезпечних захворювань, що стають причиною смерті, також відносяться хвороби травлення, дихання та різноманітні інфекції.

здоров'я datavis інфографіка суспільство

Знак гривні
Знак гривні