Щойно звільненого керівника поліції Вінниччини затримано при спробі втекти в Росію - за підозрою у державній зраді

Притому що раніше Шевцов виставляв документ від СБУ про те, що до нього начебто нема претензій. Нині ж СБУ затримала колишнього керівника поліції Вінницької області Антона Шевцова. Про це у Facebook повідомила речниця СБУ Олена Гітлянська, - передає Громадське

За її словами, Шевцова було затримано при спробі втекти до Росії.

Шевцов і боксер-політик, але не Кличко

Як відомо, наприкінці лютого користувачі соцмереж опублікували знімок Шевцова з російським боксером і депутатом Миколою Валуєвим на тлі будівлі з російським прапором, а також фото його сина на фоні російської техніки в Криму. Журналіст Дмитро Гнап також виклав відео, на якому екс-голова вінницької міліції бере участь у параді після анексії Криму 9 травня 2014 року.

Сам Шевцов не бачить нічого поганого в тому, що він був на параді в Криму одразу після анексії півострова Росією: "Мій дід воював у Червоній Армії… У нас немає морального права засуджувати наших предків, особливо в тій страшній війні", - заявляв він.

«Співробітники Служби безпеки України затримали колишнього керівника поліції Вінницької області Антона Шевцова, який намагався втекти до Росії», – йдеться в повідомленні.

Згодом Гітлянська додала, що зареєстровано кримінальне провадження за статтею Кримінального кодексу України «державна зрада».

Зауважимо, що 14 березня Антон Шевцов опублікував у Facebook результати перевірки Служби безпеки України щодо нього.

кілька днів тому претензій не було

Згідно з документом, СБУ не знайшла підтвердження інформації про його причетність до протизаконних дій, крім того, зауважується, що Шевцов пройшов перевірку на поліграфі.

14 березня Антона Шевцова відсторонили від службових обов’язків, і в той же день голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе задовольнила рапорт про його відставку з посади начальника ГУ Нацполіції України у Вінницькій області.

поліція сепаратизм сбу краса вінниччина шевцов

Знак гривні
Знак гривні