На сайті НАБУ можна повідомити про корупцію й надати файли-докази (ФОТО)

На офіційному сайті Національного антикорупційного бюро України з'явилась можливість повідомляти про корупційні злочини он-лайн.

Для цього потрібно лише заповнити відповідну форму на сайті відомства, до якої можна прикріпити як доказ правопорушення аудіозапис, відеоролик або фотоматеріали об'ємом до 2 МБ, повідомляє Громадське.

У бюро окремо акцентують увагу на тому, що «відповідно до статті 19 Закону «Про Національне антикорупційне бюро України», анонімні заяви та повідомлення про кримінальні правопорушення розглядаються за умови, що інформація стосується конкретної особи, містить фактичні дані і може бути перевірена».

За умови збору достатньої кількості доказів в ході досудового розслідування повідомляється про підозру, а потім матеріали направляються до суду.

Крім заяв про факти корупції серед чиновників, НАБУ приймає через інтернет скарги на роботу своїх співробітників.

Також можна звернутися до відділу по роботі з персоналом, здійснити запит на отримання публічної інформації або скористатися правом на звернення громадян.

Нагадаємо, що у Національному антикорупційному бюро України розслідують близько 20 справ, пов'язаних з корупцією у Кабінеті міністрів.

технології корупція

Знак гривні
Знак гривні