Росія почала виводити війська з Сирії, бо вважає, що завдання виконано

Президент Росії Володимир Путін наказав почати "виведення основних сил" РФ з Сирії з 15 березня.

"Вважаю, що завдання, поставлені перед Міністерством оборони, в цілому виконані. Тому наказую з завтрашнього дня почати виведення основної частини нашої військового угрупування з Сирійської Арабської Республіки", - заявив він на зустрічі з російськими міністрами закордонних справ Сергієм Лавровим та оборони Сергієм Шойгу, - передає ВВС

Він заявив, що сподівається на те, що початок виводу російських військ з Сирії стане хорошим стимулом для переговорного процесу за участю політичних сил цієї країни, повідомляє інформагенція ТАСС.

"Сподіваюся, що сьогоднішнє рішення буде хорошим сигналом для всіх конфліктуючих сторін. Сподіваюся, що це значно підніме довіру всіх учасників процесу", - сказав пан Путін.

Російські пункти в Тартусі та на базі Хмеймім повинні продовжити роботу в колишньому режимі, заявив російський лідер.

При цьому Володимир Путін вважає, що ці бази повинні бути "надійно захищені з суші, моря та повітря".

За його словами, частина військових, які залишаться в Сирії, контролюватимуть, як дотримується режим припинення вогню у цій країні.
Сергій Лавров отримав доручення "інтенсифікувати участь Російської Федерації в організації мирного процесу з вирішення сирійської проблеми".

Натомість прес-секретар пана Путіна Дмитро Песков уточнив, що російський президент узгодив рішення про початок виводу російських військ з сирійським лідером Башаром Асадом.

Росія є ключовим союзником сирійського режиму. Введення її військ до Сирії у вересні минулого року змінило баланс сил у конфлікті, дозволивши урядовим силам відвоювати частину території у повстанців.

Розбіжностей з Ассадом нема

Рішення Росії про виведення основних військових сил з Сирії не говорить про те, що між країнами виникли розбіжності, заявили в адміністрації президента Сирії Башара Асада.

Крок Москви узгоджений з Дамаском і "ретельно вивчався деякий час", наголошується на сторінці адміністрації у Facebook.

У понеділок увечері президент Росії Володимир Путін наказав почати виведення основних російських сил з Сирії, пояснивши рішення тим, що війська виконали поставлені перед ними завдання.

Тим часом міністерство оборони Сирії також підтвердило, що рішення Москви "зменшити чисельність військ" в республіці ухвалили в координації між двома сторонами, після того, як бої на деяких напрямках в Сирії зупинилися, передає Reuters.

путін тероризм росія сирія війна

Знак гривні
Знак гривні