Японська префектура шукає шістьох ніндзя - можна без бойового досвіду та знання мови

Рубрика "пропоную роботу": Японська префектура Айті відкрила шість вакансій професійних ніндзя - для просування туризму в регіоні.

Як йдеться в оголошенні, робота ніндзі передбачає повний робочий день і зарплату близько 1,6 тисячі доларів на місяць, - передає ВВС

Серед вимог до кандидатів - чудова фізична підготовка й акробатичні здібності.

Ніндзя, або ж сінобі, - професійні найманці у середньовічній Японії, що спеціалізувалися на розвідці, убивствах, диверсіях та інших методах ведення війни.

Воїнів ніндзя вважали нижчими за статусом і відокремлювали від самураїв чи військового дворянства, що мало свій жорсткий кодекс честі, якого слід було неухильно дотримуватися.

Проте робота ніндзя у префектурі Айті не передбачає ані убивств, ані саботажу, натомість покликана виконувати радше розважальні і рекламні функції.

Зокрема, обов'язки сучасного ніндзя передбачають виступи на сцені і піар на телебаченні та радіо.

Музей ніндзя у сусідній префектурі Міє, що показує постановки на основі історій про середньовічних воїнів, став дуже популярним серед туристів

Серед вимог до кандидатів немає наявності реального бойового досвіду, а послужний список із убивств за гроші не допоможе потенційному кандидатові отримати цю роботу.

"Ідеальний кандидат" має "любити бути в центрі уваги, навіть якщо він чи вона - таємний ніндзя", пояснив представник префектури Айті Сатоші Адаті у коментарі AFP.

На посаду можуть подаватися й іноземці: робота передбачає знання англійської, а от володіння японською більше опційна, аніж обов'язкова вимога, додав пан Адаті, хоч від кандидатів все ж вимагатимуть знання місцевої історії та культури.

Префектура Айті сподівається досягти того ж успіху, як і сусідня префектура Міє із її "музеєм ніндзя" у місті Іґа, де разом із історичними експонатами відвідувачам показують виступи ніндзя, в основі яких - справжні історії про середньовічних воїнів.

Місто Іґа відоме як батьківщина культури ніндзя. Саме в цьому місті розташована найвідоміша в Японії школа ніндзюцу - бойового мистецтва ніндзя.

Хоча ніндзя як феномен історії і традиції ведення війни зникли у XVII столітті, після об'єднання Японії, досягши піку свого розквіту у період "війни провінцій" у XV столітті, їхній вплив на популярну культуру в Японії досі дуже сильний.

Примітно, що більший інтерес феномен ніндзя викликає в іноземців, аніж у самих японців, тому місцева влада прагне залучити всі можливі ресурси для привернення уваги до історичної спадщини регіонів - особливо напередодні Олімпіади у Токіо в 2020 році.

На посаду ніндзя у префектурі Айті можуть подаватися всі охочі у віці від 18 років. Останній термін - 22 березня.

культура японія гумор краса історія

Знак гривні
Знак гривні