Програма Google утретє поспіль виграла у людини-чемпіона світу з го

Це вже повна поразка - бо всього заплановано 5 ігор, але у комп'ютера ще й є шанс виграти всуху. Комп'ютерна програма AlphaGo здобула третю перемогу поспіль над чемпіоном світу з гри го Лі Се Долем з Південної Кореї.

Всього заплановано п'ять ігор. Останні дві гри відбудуться у неділю і вівторок. Турнір проходить в Сеулі, - нагадує Громадське

Перед турніром Лі Се Доль заявляв про намір перемогти програму.

Матчі проходять в Сеулі і широко транслюються по місцевому телебаченні і в YouTube. Призовий фонд складає $ 1 млн, причому в разі перемоги AlphaGo гроші будуть пожертвувані на доброчинність.

«Штучний інтелект не втомлюється, і його неможливо залякати — в цьому його основні переваги», — заявив творець AlphaGo Деміс Хассабіс.

Як пояснюють експерти зі штучного інтелекту, до сих пір не було комп'ютера, який був здатен досконало освоїти гру в Го через величезну кількість можливих комбінацій ходів у грі.

Го - це стратегічна настільна гра, схожа на шахи, але з великою кількістю варіантів ходів. Вона грається на дошці розміром 19 на 19 клітин. Гра го з'явилася в Китаї кілька тисяч років тому, звідти прийшла до Японії і Кореї.

Довгий час вона вважалася одним із найскладніших випробувань для штучного інтелекту.

«Можливих позицій в го більше, ніж атомів у всесвіті. В го більше хитрості й інтелектуальної глибини, ніж у шахах», — стверджував Хассабіс.

Раніше AlphaGo, що використовує так звані «мережі значень» для оцінки стану каменів го на дошці і «мережі правил» для вибору ходів, обіграла інші програми в 99,8% партій.

В кінці січня вона виграла п'ять із п'яти партій у європейського чемпіона по грі в го Фань Хуея - француза китайського походження.

Google технології Го

Знак гривні
Знак гривні