Індіанці розлютилися на Роулінг, яка поставила їх релігію в один ряд із чаклунством

Зрештою, за тією ж логікою можна було поставити в один ряд із "казками та чаклунством" також історії християнських "чудес".

Як повідомляє Guardian, нова серія робіт авторки Гаррі Поттера "Історія магії у Північній Америці" викликала обурення у представників корінного населення Америки, - йдеться в огляді світової преси від ВВС

Серія розповідей з'явилася цього тижня на сайті Pottermore, присвяченому "світу" Гаррі Поттера. Короткі твори, в яких розповідається історія чаклунства на континенті, є своєрідним прів'ю до фільму "Фантастичні створіння та їх місця проживання". Він має вийти у листопаді, зазначає видання.

Що ж саме розлютило корінне населення Америки? Виявляється, що Роулінг описує в одному зі своїх нових творів індіанську легенду про перевертнів (англ. skinwalkers) – людей, які можуть перетворюватися на тварин.

Як наголошує газета, місцеві спільноти сприйняли це як прояв неповаги, бо вважають, що Роулінг поставила їхні традиції в один ряд з вигадками про чаклунство.

"Духовність корінного населення та їхні релігійні вірування – це не те саме, що вигадки про чаклунів. Ці повір'я живуть, їх практикують та захищають. Кожного дня ми боремося за те, щоб представників корінного народу сприймали як сучасних, справжніх та повноцінних людей", - цитує видання активістку Едріен Кін.

Вона закликає забути стереотипи, через які індіанців сприймають як "шаманів" або "жорстоких воїнів-хижаків". Тим часом, сама пані Роулінг, як зазначає Guardian, на скарги не відповіла.

література релігія роулінг культура

Знак гривні
Знак гривні