Ряд заправок оштрафували за неякісне пальне: Окко, Укрнафта, WOG та інші

Держпродпотребслужба за результатами перевірки автозаправок роздрібних операторів моторних палив у всіх регіонах України забракувала і конфіскувала пальне у ряду АЗС, повідомляє Громадське з посиланням на Мінагрополітики.

Протягом січня-березня 2016 року фахівці провели і відібрали зразки з 235,2 тисячі літрів нафтопродуктів на 16 АЗС.

Після експертизи забракували і зняли з реалізації 20 тисяч літрів палива, з них на «ОККО» – забракували 14,5 тисячі літрів; на «Укрнафті» – 1,48 тисяч літрів; на «Пульсі 24» – 0,4 тисяч літрів бензину А-95 і А-92 К5-Євро в кількості 0,8 тисяч літрів; на «Оріоні» – 0,8 тисяч літрів; на «АЗС № 20» – забракували 2 тисяч літрів.

Також повідомляється, що чотири мережі АЗС були оштрафовані на загальну суму в 246,9 тисячі грн через неналежну якість нафтопродуктів.

Так, АЗС WOG оштрафували на 101,7 тисяч гривень, АЗС «Укрнафта» – на 67,1 тисяч гривень, АЗС «Пульс 24» - на 29,7 тисяч гривень та «АЗС № 20» експрес – на 47,4 тисяч гривень.

Відносно «ОККО-Нафтопродукт», «Оріон» і «Стейт Ойл» триває розгляд справ, за результатами яких до них мають бути застосовані штрафні санкції.

«При спробі провести позапланову перевірку на АЗС Shell ТОВ Альянс Холдинг її керівництвом створено перешкоди інспекторам в місті Києві в її проведенні, за що передбачена відповідальність, встановлена пунктом 8 частини 1 статті 23 закону України «Про захист прав споживачів». До ТОВ «Альянс Холдинг» застосовані штрафні санкції в сумі 13,7 тисячі грн», – розповіли в Держветфітослужбі.

Раніше повідомлялося, що в Україні третина досліджених зразків палива не відповідає стандартам.

промисловість транспорт автомобілі

Знак гривні
Знак гривні