Досі під завалами кілька робітників у будинку, що обвалився в центрі Києва

Нагадаємо, роботи в аварійному будинку велися без будь-яких дозволів.

У центрі Києва стався обвал у будинку. Загинула людина (ФОТО)

У центрі столиці, на вулиці Богдана Хмельницького, продовжують "у безпечному режимі" розбирати завали одного з будників, у якому напередодні впали внутрішні перекриття. Про це зранку п'ятниці повідомляють у Держслужбі з надзвичайних ситуацій (ДСНС), - пише ВВС

Наразі відомо про шістьох врятованих робітників, які працювали в будинку, та одного загиблого. Доля ще кількох поки що невідома.
"Станом на 07:00 26 лютого на місці події працюють 28 одиниць техніки та 208 чол., у тому числі від ДСНС 25 одиниць техніки та 160 чол. особового складу. Пошуково-рятувальні роботи проводяться у безперервному режимі", - йдеться у повідомленні ДСНС.

Роботи не припинятимуть

Як повідомляють у КМДА, рятувальники працюватимуть ще щонайменше добу, поки не розберуть всі завали.

"За висновками експертів, у зв'язку з обвалом перекриття, яке сталося сьогодні у старій аварійній будівлі, є загроза обвалу секції будинку. Тому план рятувальних робіт оперативно коригується", - відзначають у адміністрації.

А начальник управління КМДА з надзвичайних ситуацій Роман Ткачук у коментарі телеканалу "112" припустив, що під завалами можуть залишатися люди:

"За попередньою інформацією ми знаємо, що бригада складалася з вісьми осіб й одного старшого. На даний момент нам відома доля семи осіб. Поки ще одна або дві людини під питанням. Це буде з'ясовано після того, як ми закінчимо розбір завалів".

Тіло загиблого, яке виявили напередодні, все ще залишається під уламками - доступ до нього обмежений через загрозу обвалу інших уламків.

При пошукових роботах використовують тепловізор та собак кінологічної служби, проводять хвилини тиші.

Аварія у Києві сталася у четвер близько четвертої години дня - у відселеному п’ятиповерховому будинку за адресою Богдана Хмельницького, 12-14, під час розбирання внутрішньої стіни обвалилися перекриття з п'ятого по перший поверх.

У Державній архітектурно-будівельній інспекції заявили, що роботи у будівлі велися без дозволів.

київ кримінал будівництво

Знак гривні
Знак гривні