Продовжують спливати факти корупції працівників МЗС при видачі віз іноземцям

Нові факти корупції у гостинній Україні, - не заспокоюється блогер Богдан Логвиненко.

1. На фото "туристичний ваучер" фірм-прокладок. Такий ваучер часто вимагають для отримання української візи. Ви коли-небудь бачили подібні ваучері у розвинених країнах світу? Чергова тіньова схема для відмивання грошей.

2. Консул України в Лівії, який виїхав із Лівії і працює тепер при Посольстві України в Тунісі (у Лівії були заворушення, але українська дипустанова не поспішає повертатися в Тріполі) влаштували корупційну схему, у якій замішаний громадянин Лівії, що виїхав до Тунісу разом із нашим консулом. Він продає "білетики" на місце в черзі на прийом до консула. Щоб просто потрапити на прийом до консула - потрібно викласти 200$. І це ще не означає, що консул взагалі прийме документи. Є фотодокази і готові заяви фізичних осіб.

3. Запрошення для іноземця в Україну (про яке багато йшлося у першому записі: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10153229696906783) можна без проблем отримати через фірми-прокладки за 300-600$. Як ви думаєте, Міграційна служба чи особисто Arsen Avakov, якій вона підпорядковується, у цій схемі не мають своєї долі?

4. Громадяни з Близького Сходу, що мають партнерів в Україні, мають відкриті американську та шенгенську візи, задля налагодження нових напрямів співпраці планували приїзд до України і виклали на вимогу українського консула 3000 доларів за бізнес візу (вони, до речі, навіть не в курсі яка частина з цих грошей - плата за візу, а яка, власне, хабар). Коли приземлилися в Борисполі, наші прикордонники його повернули найближчим літаком, незважаючи на те, що його зустрічали українські партнери і він мав зворотні квитки.

5. Є інша сторона. Через погіршення безпекової ситуації на Близькому Сході після вторгнення терористичного угрупування ІД, збільшився потік біженців. Українські консульства використовують цю ситуацію для власної вигоди. Візи до України продаються без розбору, іх купують і прилітають до України, де їх просто в аеропорту затримують прикордонники і повертають назад. Або не повертають отримавши хабаря. Таким чином, не тільки втрачаємо імідж, відсіюємо порядних потенційних інвесторів, а й через хабарі пропускаємо мігрантів (звичайно, їхньою кінцевою метою є не Україна і за допомогою вже інших прикордонників вони потрапляють до Європи, але це вже інша історія.)

В коментарях з'явилось безліч шовіністів, що вважають нашу ганебну і корумповану дипломатичну службу цілком правомірною. Мовляв, все так ускладнено задля нашої безпеки. Ваша безпека, дорогі шовіністи, нікого не цікавить, система видачі віз в Україну - це чорна корупційна схема і ваші інтереси вона ніяк не захищає.

Віза у одну з найдорожчих і найбільш розвинених країн Сінгапур отримується онлайн, ви заповнюєте анкету - віза приходить за 30 хвилин. Або не приходить, якщо система знайде щось підозріле у вашій особі, або ваше ім'я опиниться у єдиній базі правопорушень. Візу ви можете її навіть не друкувати, достатньо показати на телефоні. Це все, що вам треба знати про майбутнє, до якого ми ще дуже далеко, але спробуємо скоротити цю відстань.

маразм україна візи

Знак гривні
Знак гривні