Самоорганізація: Спортзал для АТОшників - реабілітація власноруч (ВІДЕО)

У Дніпропетровську демобілізовані учасники антитерористичної операції взялися за власну реабілітацію, - пише Громадське.Дніпро. - Оскільки програма міськради для учасників АТО «Допоможи собі сам» виявилася зручною не для всіх, чоловіки почали шукати тренажерну залу самостійно. Меценати знайшлися в житловому районі "12-й квартал".

У спортивному клубі «Динамо-с» вже місяць працює безкоштовна зала для військових, їхніх дружин та волонтерів. Раз на тиждень, по суботах, чоловіки збираються у приміщенні спортивного клубу, аби розім’ятися та поспілкуватись.

«Тяжко їх сюди затягнути, — каже один з ініціаторів програми Андрій Городецький, — вони посилаються на вихідні, на те, що їм ліньки, що краще випити пива. Але ми за здоровий спосіб життя. І значно краще психологічно переносити все це разом, ніж сидіти вдома з поганими думками, які постійно лізуть у голову».

Наразі у клубі всі фактично свої, тому для безкоштовних занять вони не вимагають один в одного якихось документів. Щоправда, зараз у чоловіків немає кваліфікованого тренера. Але вони сподіваються, що і такий незабаром знайдеться.

«У мене рука не розгинається і не згинається, але я намагаюся з нею хоч щось зробити, — розповідає військовослужбовець 93-ї бригади Владислав, який отримав поранення під Опитним, під час танкового обстрілу, — я буду ходити сюди щоразу. Вдома іноді не вистачає сили волі змусити себе, а тут вже легше».

здоров'я дніпропетровщина герої самоорганізація

Знак гривні
Знак гривні