Безпілотники з бомбами здійснили три нальоти на тиловий пункт ЗСУ

Це вже далеко не перша спроба. У четвер увечері, 18 лютого, в Донецькій області на тиловий пункт управління 93 ОМБР було скоєно три нальоти безпілотників із запальними бомбами.

Про це повідомляє на своїй сторінці у Facebook волонтер Роман Доник. Його цитує Уніан

"Мета - склад боєприпасів. Не три БПЛА, а три нальоти. Перший увечері, вночі ще два. Бомби погасили, все локалізували", - повідомив він.

За його словами, близько місяця тому біля "Десни" (Навчальний центр ЗСУ - УНІАН) також було помічено безпілотник: "йшов уздовж дороги, швидше за все на ручному управлінні. Що це було, поки не ясно, але запобіжні заходи прийнято. А ось на тиловий пункт управління 93 ОМБр був повітряний наліт у чистому вигляді".

Він також зазначив, що більшість систем ППО надмалі цілі на наднизьких висотах практично не визначають.

"БУК, здається, виявляє, але БУКів не натикаєш біля кожного місця зберігання боєприпасів. Єдиний дієвий захист, це наші хлопці зенітники. ЗУшки, "Шилки". Але в темне небо стріляти по рухомій дрібній цілі, це теж складно. Потрібні прожектори. Штуки 3-4. Нехай не супер потужні, але працюючі", - підсумував волонтер.

Напередодні на складі боєприпасів військової частини в Запорізькій області вибухнули бомби, скинуті з безпілотного літального апарату.

війна донеччина луганщина

Знак гривні
Знак гривні