Хто поіменно, як і коли стріляв по BWM в Києві. Одного з поліцейських підозрюють у навмисному вбивстві (ВІДЕО)

Заступник Генерального прокурора України Анатолій Матіос на брифінгу оприлюднив нове відео смертельної погоні за BMW, під час якої загинув 17-річний пасажир переслідуваного авто.

Як повідомляє Цензор, на відео зафіксовано гонитву за BMW та моменти пострілів поліцейськими безпосередньо по салону автомобіля.

Запис зроблено особистим реєстратором патрульного.

Повне відео:

Одному з поліцейських, який брав участь у нічному переслідуванні 7 лютого автомобіля BMW, внаслідок якого загинув підліток, вручено повідомлення про підозру.

"Сьогодні прокуратурою міста Києва одному з інспекторів управління патрульної поліції у місті Києві повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених частиною 3 статті 365 (перевищення службових повноважень, що спричинили тяжкі наслідки) та за частиною 1 статті 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу", - сказав він.

За словами головного військового прокурора, слідством доведено, що поліцейський під час переслідування BMW чітко усвідомлював, що в ньому, окрім водія, перебувають ще троє осіб.

Уривок відео:

"Це є доведений факт. Незважаючи на це, працівник патрульної поліції вирішив застосувати табельну вогнепальну зброю, внаслідок чого здійснив постріли в бік авто і виказав намір вчинити саме вбивство, що також є доведеним фактом і зафіксовано зібраними доказами", - зазначив Матіос.

Водночас він наголосив, що "кожний працівник правоохоронного органу, зокрема і прокурори, які користуються вогнепальною зброєю, і правоохоронці інших органів і, зокрема, Національна поліція, повинні і зобов'язані знати положення закону про Національну поліцію, відповідно до якої застосування вогнепальної зброї допускається лише у виключних випадках для зупинки транспортного засобу шляхом його пошкодження".

За матеріалами Цензора та 5 каналу

поліція скандал київ

Знак гривні
Знак гривні