КМДА ще не прийняла рішення про автомобільний Хрещатик. Тим більше варто протестувати

Інформацію про те, що Хрещатик більше не робитимуть пішохідним по вихідних, спростували саме після протесту.

Департамент транспортної інфраструктури КМДА називав помилковою інформацію про відкриття руху автотранспорту по вулиці Хрещатик у вихідні й святкові дні.

Про це "Українській правді. Київ" повідомили у прес-службі Департаменту.

"Це була помилка. Такого розпорядження нема і відповідно воно не буде оприлюднене. Така ідея (відкрити проїзд Хрещатиком на вихідних – ред.) є. Ця ідея обговорюється, але остаточне рішення ще не прийнято", - повідомила представник прес-служби.

На уточнення, чому ж тоді Департамент, пишучи повідомлення у facebook, посилався на розпорядження, а в прес-службі обіцяли оприлюднити його 15 лютого, представник департаменту наголосила: "Це було помилково".

На запитання, чому Департамент просто видалив з соцмережі повідомлення, нічого не пояснив і не вибачився перед містянами, у прес-службі відзначили:

"Так видалили. Але якщо це була помилкова інформація, то чого її коментувати?".

Повідомлення.Протест."Помилка"

Як відомо, Департамент транспортної інфраструктури 12 лютого повідомив у facebook, що з 13 лютого головну вилицю столиці більше не перекриватимуть під час вихідних і святкових днів.

Багатьох користувачів соцмережі таке рішення обурило. Юзери запитують, на основі чого машини пускають Хрещатиком навіть на вихідних, де відповідне розпорядження, чому перед цим не спитали думку громади.

У прес-службі Департаменту транспортної інфраструктури "Українську правду. Київ" запевнили, що розпорядження є, але назвати його номер чи зачитати, на основі чого прийняте рішення, не змогли і припустили, що документ оприлюднять 15 лютого.

Через добу Департамент транспортної інфраструктури видалив своє повідомлення про рух авто на Хрещатику у вихідні у facebook.

Кияни 14 лютого провели під КМДА акцію протесту проти відкриття автомобільного руху на Хрещатику у вихідні і святкові дні.

маразм київ

Знак гривні
Знак гривні