На окупованому Донбасі винесли смертний вирок

На тимчасово окупованій території Донбасу лідери бойовиків так званої «ДНР» засудили людину до виняткової міри покарання – смертної кари.

Про це повідомило агентство «Интерфакс» з посиланням на так звану «в.о. голови Військового трибуналу ДНР» Людмилу Стратейчук, - пише Громадське

«На сьогоднішній день один такий вирок уже був винесений. Є справи, які знаходяться на розгляді, і вони також передбачають таку міру покарання. Це справи про вбивства і шпигунство», – заявила Стратейчук.

За її словами, так званий «військовий трибунал» розглянув дві кримінальні справи проти бойовиків «ДНР», і ще більше 40 знаходяться в стадії розгляду.

«На сьогоднішній день військовим трибуналом було розглянуто дві кримінальні справи, обидва підсудних – військовослужбовці «ДНР». Ще 46 справ знаходяться на розгляді», – сказала вона.

Як повідомлялося, бойовики в самопроголошеній «ДНР» в листопаді 2014 року заявили, що вводять інститут військово-польових судів з правом винесення смертного вироку.

Українські представники в Тристоронній контактній групі підготували офіційне звернення в ОБСЄ і Міжнародний Комітет Червоного Хреста (МКЧХ) з вимогою дати оцінку заявам лідерів бойовиків, які погрожують стратити українських заручників.

донеччина кримінал

Знак гривні
Знак гривні