Прем'єр і Президент ніколи не пропонували заступників - Пивоварський

"У моєму випадку ці речі відбуваються дещо по-іншому. Приходять якісь люди, депутати і кажуть: "Є хороший кандидат на таку-то посаду. Прошу розглянути ". Я відповідаю, що подумаю, і на цьому, як правило, все закінчується", - сказав міністр інфраструктури в інтерв'ю Ліга.нет.

"Іноді телефонують і запитують, чому не призначили того чи іншого кандидата, якого рекомендували. Пояснення про те, що кандидат не пройшов за конкурсом, часто наштовхуються на погрози вирішити питання через Арсенія Петровича або Петра Олексійовича. Але ні Яценюк, ні Порошенко з рекомендаціями про призначення конкретної людини на конкретну посаду ніколи не зверталися", - зазначив міністр.

"Потім починаються образи, депутатські звернення, загрози, що будуть провалювати профільні закони, починається тиск з боку правоохоронних органів", - додав Пивоварський.

"Ми публічно заявили в четвер у Кабміні, що потрібно виключити будь-який вплив на діяльність уряду. Уже в п'ятницю в парламенті до мене підійшли п'ять депутатів з проханнями. Більшість з них - призначення на посади в держкомпанії. Питаю: "Для чого ви це робите? Ми ж тільки що сказали, що потрібно це виключити". Не розуміють", - заявив міністр.

"Коли спілкуєшся з лицеміром, який чистою українською мовою згадує, як він стояв на Майдані, а потім просить "віддати" йому держпідприємство Х в обмін на послугу, складно себе стримувати.

Багатьом задаю питання: "От якщо від нас відвернеться МВФ, американці, європейці та інші, де ми візьмемо ліквідність, як будемо фінансувати країну? Ринки капіталу закриті. Що ми будемо робити?" Чи задумуються на секунду, погоджуються. І через хвилину: "Слухай, тут є цікава пропозиція по Укрпошті", - зазначив він.

Цензор

пивоварський корупція реформи

Знак гривні
Знак гривні