Порошенко затвердив новий адміністративно-військовий розподіл: Головна загроза - на Сході

Нагадаємо, раніше Порошенко наголошував на необхідності затвердження нового військово-адміністративного поділу на засіданні РНБОУ, оскільки основні війська зосереджено на західних кордонах, тоді як головна загроза нині - на східних.


Аргументи змінити змінити військово-адміністративний поділ: основний агресор - Росія

Президент України Петро Порошенко затвердив новий військово-адміністративний поділ території України. Відтепер сухопутна територія України поділяється на оперативні командування «Північ», «Південь», «Захід» і «Схід».

Про це повідомила прес-служба глави держави, яку цитує Громадське

Згідно з документом, військово-адміністративний поділ України встановлює територіально-географічні межі відповідальності органів Збройних сил України за виконання функцій у сфері оборони на суші, у повітряному та морському просторі з урахуванням тимчасово окупованих територій.

«Сухопутна територія України поділяється на чотири військово-сухопутні зони та окремий військово-сухопутний район, які є районом відповідальності оперативних командувань «Північ», «Південь», «Захід» і «Схід», – йдеться в повідомленні.

В той же час, морський простір поділяється на «Чорноморську» та «Азовську» військово-морські зони відповідальності командування Військово-Морських Сил ЗСУ.

За словами президента, це дасть можливість підвищити ефективність виконання завдань з мобілізаційної підготовки, оптимізувати систему територіальної оборони держави з урахуванням досвіду, якого військові набули за останні два роки.

порошенко україна росія кордон війна

Знак гривні
Знак гривні