Українські винахідники створили розумну чашку для визначення якості води (ФОТО)

Львівські винахідники створили «розумну» чашку Travel Cup, яка здатна аналізувати рідину, що в неї налита. Чашка визначає рівень солей у рідині, кислотність, нітрати, температуру кореляції цих елементів.

Як розповіли засновники стартапу H2OMetr Антон Скрипник та Роман Савченко, ще одна особливість їхньої новинки у тому, що Travel Cup може дезінфікувати рідину.

Робиться це за допомогою ультрафіолетової лампи, вмонтованої в кришку чашки. За основу свого продукту винахідники взяли звичайну термочашку. Її нижню частину зробили з кришки термоса, у яку вмонтували спеціальну мікросхему. Саме вони і аналізують воду за допомогою дуже слабенького струму.

H2OMetr представив своє творіння на виставці IT-Arena Hi-Tech Expo. За словами Романа Савченка, тепер творці розумного горнятка прагнуть визначити, «хто буде стартовою аудиторією», коли продукт вийде на ринок.

Наразі вартість пристрою, на яку орієнтуються його творці, становить $50-80. H2OMetr планує вийти з Travel Cup на Kickstarter, але залучення фінансування не є основним завданням. Інвестиціями у проект займаються самі автори.

технології бізнес

Знак гривні
Знак гривні