ДНР депортувала волонтерів, яких фінансує Ахметов

Так звана "ДНР" на невизначений термін вислала волонтерів з групи "Ответственные граждане" (фінансується Ахметовим) після багатогодинного допиту.

Як ми повідомляли, "МДБ" утримує директорку організації

Ми провели сім годин у МГБ, - описує свої враження Енріке Менендес, співзасновник організації. - Ставлення до нас було коректним і місцями навіть більш людяним, ніж ми очікували. Окремі люди розумніші і людяніше, ніж система в цілому. Подробиці залишу за дужками.

Наш офіс опечатаний, а співробітники розпущені по домівках. Діяльність організації в значній мірі паралізована. Весь автопарк, за винятком машини, на якій нам дозволили покинути територію, заарештований.

Ми вислані з території ДНР без права повернення на невизначений термін. Звинувачення офіційно пред'явлені не були, але натяк більш ніж зрозумілий.

Нас попросили написати заяви, з принизливим для мене, як донеччанина, формулюванням "видворення".

Важкою частиною було те, що нас залишили на нейтральній смузі вночі, коли КПП вже не працюють. У підсумку нас зустріли бадьорими автоматними чергами. Спасибі людям, які допомогли нам в'їхати. Це були не найприємніші години в нашому житті.

У СБУ нас поїли чаєм і годували бутербродами. Головний висновок для мене в тому, що нормальні люди - це явище, вище над ідеологією.

***

Директорку, Марину Черенкову, досі не відпустили

донеччина репресії

Знак гривні
Знак гривні