Відбувся бій під Зайцевим. Загинули 8 бойовиків

Бойовики "ДНР" атакували підрозділи сил АТО в районі Зайцевого, у результаті чого 8 із них загинули та близько 20 отримали поранення.

Про це заявляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України у зведенні з районів АТО станом на 29 січня.

"Внаслідок провокаційних дій російські окупаційні війська зазнали чергових втрат – у результаті бойового зіткнення з підрозділами сил АТО в районі Зайцеве вісім військовослужбовців 3 окремої мотострілецької бригади (Горлівка) 1 АК загинуло та близько 20 отримали поранення", - повідомляє відомство.

Загалом Розвідка відзначає, що бойовики різко збільшили інтенсивність обстрілів сил АТО.


Бойовики обстріляли КПП в Мар'їнці з БМП

"Протягом доби здійснено 71 обстріл зі стрілецької зброї, гранатометів, протитанкових ракетних комплексів, БМП та 82/120-мм мінометів, з них: один – Трьохізбенка (Сєверодонецький напрямок); 37 – Миронівський, Луганське, Зайцеве, Майорськ, Новгородське, Верхньоторецьке, Троїцьке (Слов’янський напрямок); 32 – Авдіївка, шахта Бутовка, Опитне, Піски, Красногорівка, Мар’їнка (Донецький напрямок); один – Водяне (Маріупольський напрямок)", - йдеться у повідомленні.

Крім того, представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ надано інформацію про наявність у районах Шишкове, Луганськ та Самійлове забороненого Мінськими домовленостями озброєння – танки та 122-мм РСЗВ "Град".

"Серед місцевого населення окупованих територій зростає невдоволення діяльністю підрозділів 1 АК. У Новоазовському районі фермери вимагають відшкодування втрат за знищені бойовою технікою посіви озимих культур", - додає Розвідуправління.

За минулу добу на сході України були поранені двоє українських військовослужбовців, повідомив речник адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

За його словами, ситуація на Донбасі загострюється, бойовики дедалі частіше використовують важке озброєння - міномети і бронетехніку.

"На донецькому напрямку обстріли фіксувалися по всій лінії фронту, особливо гаряче було на Світлодарській дузі і в районі Горлівки. Більшість обстрілів були прицільними", - розповів пан Лисенко.

війна донеччина луганщина

Знак гривні
Знак гривні