Рада в першу чергу займеться судовою реформою, електронним декларуванням і Кривим Рогом

Верховна Рада у четвер 28 січня планує ухвалити у першому читанні конституційні зміни щодо судової реформи, заявив після погоджувальної наради заступник керівника фракції БПП Ігор Кононенко.

"Ми маємо це питання розглянути та не гальмувати процес судової реформи. У четвер це питання маємо розглянути і сподіваюсь, що буде 226 голосів", - заявив пан Кононенко, якого цитує ВВС

Водночас, він не зміг повідомити, чи є вже домовленість щодо голосування в коаліції конституційних змін щодо правосуддя.

Підтримувати проект точно не буде "Батьківщина", а "Народний фронт" вчора заявив, що хоче ухвалювати поправки до Конституції після референдуму.

Кривий Ріг і електронне декларування

Також на погоджувальній нараді домовились, що у вівторок Верховна Рада вирішить проблему з призначенням дочасних виборів у Кривому Розі.

Як пояснив спікер Ради Володимир Гройсман, у вівторок депутати мають проголосувати проект постанови "Опозиційного блоку" щодо порушення регламенту при ухваленні закону про вибори у місті.

Якщо постанову не підтримають, то спікер підпише ухвалений у грудні 2015 року та направить документ президенту.

Заплановано, що перевибори там відбудуться 27 березня.

Окрім того, депутати у вівторок мають відмінити поправку до бюджету 2016 року, яка відтермінувала запровадження електронного декларування видатків чиновників на 2017 рік.

"Маємо розглянути питання електронного декларування й виправити пропозицію, яку внесли у бюджеті", - заявив пан Гройсман.

Також на погоджувальній нараді оголосили, що цього пленарного тижня питання змін до Конституції щодо децентралізації не розглядатимуть.
У неділю президент України та прем’єр-міністр закликали Раду узгодити кадрові зміни в уряді.

"Не бачу можливості на цьому тижні розглядати кадрові питання. Якщо будуть узгоджені кандидатури, то кадри можуть розглянути наступного пленарного тижня", - заявив на засіданні пан Кононенко.

Рада реформи

Знак гривні
Знак гривні