Кияни вимагають повернути Києву сквер Небесної сотні (ПІДПИСАТИ)

Активісти вимагають повернути землю киянам.

Сквер Небесної сотні (Київ, вул. Михайлівська 24-26) - результат роботи волонтерів, які створили на місці масштабного смітника в центрі столиці квітучий сад, місце проведення культурних заходів, свят для дітей, зокрема дітей переселенців та учасників АТО.

В 2007 році історична ділянка в центрі столиці була продана командою Черновецького під будівництво готельно-офісного центру. Але власник так і не спромігся побудувати готель.
З 2007 року будівельний паркан приховував стихійний смітник у центрі міста.

18-20 лютого 2014 року самооборона Майдану демонтувала будівельний паркан з метою укріплення барикад. Мешканцям двору першим відкрився весь жах занедбаної землі: джунглі самосіву, ями, будівельне та побутове сміття, трупи безпритульних собак і щурів, пусті пляшки горілки та використані шприці.

І це під боком Михайлівської площі та Собору.

Два роки триває боротьба в правовому полі за повернення киянам історичного центру, злочинно проданого за часів Черновецького.

Повернення Скверу киянам було зроблено частиною передвиборчої кампанії Віталія Кличка.

В інформаційному бюлетені "КЛИЧКО МЕР" з’явився заголовок: «Ми повернули громаді землю Скверу Небесної сотні».

Це була відверта неправда, а після перемоги Віталія Кличка на виборах представники міста не зробили нічого для того, щоб виконати передвиборчу обіцянку.

На засідання Господарського суду міста Києва, куди Верховний суд України повернув справу про законність продажу земельної ділянки, на якій розташований Сквер Небесної сотні, ні представник КМДА, в інтересах якої було подано позов прокуратурою, ні представник Київради як відповідач в суді не з’явилися.

Суддя прокоментувала цей факт з усмішкою: "Бачите, місту не потрібна ця земля".

Але громада продовжує боротися за Сквер Небесної сотні і захистить його, тому що він став символом того, що завдяки єднанню людей зміни на краще можливі.

ПІДПИСАТИ ПЕТИЦІЮ ТУТ

***

Між іншим, автор петиції - та сама Євгенія Кулеба, у якої нещодавно згоріла квартира на Михайлівській, але яка при цьому не відмовляється від громадської діяльності.

забудови скандал київ мерія

Знак гривні
Знак гривні