Шокін у відставку не піде. Навіть за мільярд від США, в який Шокін не вірить

"Ми вважаємо повною нісенітницею інформацію, розповсюджену окремими ЗМІ щодо начебто вимог США звільнити Генпрокурора Шокіна в обмін на одержання кредиту в розмірі 1 млрд доларів США", - сказав він.

"США є прикладом розвинутої демократії, в традиції якої не входить продавати чи купувати будь-які посади", - додав Куценко, якого цитує УП. При цьому він забув, що йдеться не про купівлю посади, а про те, що Шокін гальмує антикорупційні реформи.

"При цьому ми дуже вдячні авторам цієї інформації за те, що вони оцінили Шокіна в 1 млрд доларів. Це висока оцінка керівника правоохоронного органу України", - іронізував Куценко.

"ГПУ продовжує працювати у штатному режимі та до будь-яких кадрових змін не готується.

Єдина особа, яка може поставити питання по керівнику Генпрокуратури є президент Петро Порошенко", - наголосив він.

Крім того, Куценко зазначив, що інформація, яку наводили ЗМІ, подавалася "з окремим викривленням справжніх подій".

"Заступник Генпрокурора Віталій Касько не перебував у США, оскільки відповідне відрядження і відпустка не були підписані керівником", - зазначив і нагадав, що у відрядження поїхали заступник генпрокурора Давид Саквералідзе, директор НАБУ Артем Ситник і Антикорупційний прокурор Назар Холодницький.

На питання, чому Шокін не підписав відрядження у США саме для Каська, Куценко пояснив:

"Серед заступників Генпрокурора існує розподіл обов'язків. Питання, які розглядалися в США, більше стосуються обов'язків Сакварелідзе, тому Генпрокурор вирішив направити туди Сакварелідзе".

Мільярд за Шокіна

Державний департамент США дав українській владі чітко зрозуміти, що прив'язує надання Україні кредитних гарантій у розмірі 1 млрд дол. до відставки генпрокурора Віктора Шокіна, - писало Дзеркало тижня

Як відомо, політичне рішення про видачу Україні кредитних гарантій уже прийнято.

Раніше Україна і США підписали угоду про надання Україні кредитних гарантій, що дозволить Кабміну залучити 1 млрд дол. за рахунок випуску єврооблігацій під гарантії США. Проте, надання гарантії буде залежати від прогресу в реалізації програми Міжнародного валютного фонду і проведення антикорупційної реформи, частиною якої Держдеп вважає зміну генерального прокурора.

сша шокін прокуратура корупція

Знак гривні
Знак гривні